Šport > Nogomet
183 ogledov

Beckham pred stadionom dobil spomenik

David Beckham
V Los Angelesu so se poklonili dosežkom Davida Beckhama.

V soboto se je začela nova sezone severnoameriške nogometne lige MLS in ob tej priložnosti so se pri LA Galaxy poklonili angleškemu nogometnemu zvezdniku Davidu Beckhamu, ki je leta 2007 prestopil v Ameriko in močno pripomogel k promociji nogometa čez lužo. V njegovo čast so pred stadionom postavili spomenik. Poleg Beckhama so se slovesnosti udeležili nekdanji trener Galaxyja Bruce Arena, soigralec Robbie Keane in Beckhamova žena Victoria, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Od prvega dneva, ko sem s ženo Victorio in otroci prispel v to mesto, smo se počutili kot doma in za to bomo vedno hvaležni. Moja zavezanost temu klubu, ligi in državi je bila vedno več kot le zavezanost na igrišču," je dejal Beckham, sicer lastnik kluba Inter Miami, ki se bo naslednji pridružil ligi MLS.

Beckham, ki je imel odlično kariero pri angleškem Machester Unitedu in španskem Real Madridu, je s svojim prestopom leta 2007 polnil naslovnice časopisov. Pisalo se je, da je njegova petletna pogodba vredna 250 milijonov dolarjev, a to je bila potencialna številka, ki bi jo angleški zvezdnik lahko zaslužil s plačo, oglaševanjem in prihodki kluba. Njegova osnovna plača je bila 6,5 milijona dolarjev na leto, poleg tega pa je dobil še odstotek prihodkov kluba.

Beckham, ki je bil prvi evropski nogometni zvezdnik, ki se je odločil za odhod v ZDA, je za Galaxy igral do leta 2012 in s klubom osvojil tudi dva naslova prvaka.

LA Galaxy je sicer sezono odprl z zmago proti moštvu Chicago Fire, odločilni zadetek za zmago moštva iz Kalifornije pa je v 80. minuti prispeval še en nekdanji član Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović. Na tekmi se je izkazal tudi 16 letni Efrain Alvarez, ki je v svojem debitantskem nastopu prispeval asistenco za izenačujoči gol Los Angelesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.