Šport > Nogomet
23 ogledov

Beckham: "Želim si na OI v London"

Beckham ima v nogometu še veliko načrtov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
David Beckham si še želi vrhunskega nogometa, za cilj si je celo zadal nastopiti na olimpijskih igrah v "svojem" Londonu. Trenerskega dela pa se otepa. "Za zgodnji izpad s SP smo krivi igralci," meni.

David Beckham je razkril, da si želi nastopati na olimpijskih igrah v Londonu. Takrat bo imel "že" 37 pomladi: "Če bom še vedno lahko pripomogel reprezentanci, bom gotovo pripravljen nastopati. Na vsak način pa ne bom silil v ospredje v izbrani vrsti. Na olimpijskih igrah bom v vsakem primeru," je dejal Beckham: "Dogajale se bodo na vzhodu Londona, na mojem koncu. Olimpijske igre doma bi bile ena najboljših izkušenj v življenju."

Beckham naj bi se na igrišča po marčevski poškodbi v majici Milana vrnil novembra. "Malce prehitevam urnik rehabilitacije. Teči naj bi začel šele čez en teden, jaz pa tečem že deset dni. Dobro mi gre. Mislim, da se bom vrnil že čez mesec in pol."

Ker je med svetovnim prvenstvom sedel na klopi ob strokovnem vodstvu Anglije, so se pojavili namigi, da bo David Beckham nekoč – morda v kratkem – postal trener. "Moram priznati, da o čem podobnem nisem nikoli razmišljal. Do trenerstva v primerjavi s samo igro ne čutim strasti," je povedal Becks, ki ga je poškodba na bolniški dopust popeljala marca.

"Pogovarjal sem se z Jamesom Milnerjem, Shauno Wrightom-Phillipsom, Aaronom Lennom ... Igralci, ki nastopajo na desni strani. Če so ga potrebovali, sem jim podelil kak nasvet. V tem sem užival. Rad vodim tudi otroke, zaradi tega imam tudi svoje akademije. Navdušen sem, ko jih gledam, kako se podijo za žogo. To je popolnoma drugače: pri otrocih je veliko zanosa, iskrenosti, z njimi se zelo rad ukvarjam. Kot trener, menedžer ekipe pa se ne vidim," je pojasnil Beckham.

Izkušeni član Los Angeles Galaxyja se je dotaknil še angleškega nastopa na SP, kjer so njegovo domovino v osmini finala izločili Nemci. "Capello je naredil vse, kar je lahko, dobro nas je pripravil. Igralci vemo, da se nismo dobro odrezali. Trener lahko naredi vse odlično, izvedba na igrišču pa je odvisna od nogometašev," je bil samokritičen Beckham.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.