Šport > Nogomet
20 ogledov

Beckhamu znižali plačo, prehitel ga je Henry

david beckham los angeles galaxy EPA
Francoz Thierry Henry je postal najbolje plačani igralec v ameriški nogometni ligi, potem ko je angleški zvezdnik David Beckham pristal na znižanje plače pri Los Angeles Galaxy. Henry od leta 2010 nastopa za New York Red Bulls.

David Beckham ni več najbolje plačani nogometaš ameriške nogometne lige, saj so pri Los Angeles Galaxy njegovo plačo znižali kar za 40 odstotkov. Po novem naj bi Anglež letno prejel tri milijone dolarjev, medtem ko je njegova predhodna pogodba letno predvidevala pet milijonov dolarjev in pol.

S tem je najbolje plačani igralec postal Thierry Henry, ki letno prejme pet milijonov dolarjev. Drugi najbolje plačani igralec je po novem nekdanji nogometaš Arsenala in Henryjev soigralec, Rafael Marquez. Mehičan v eni sezoni zasluži dobre štiri milijone dolarjev in pol. Med najbolje plačanimi so še Robbie Keanne (3.4 milijona dolarjev), Landon Donovan (2.4 milijona dolarjev) in Torsten Frings (2.4 milijona dolarjev),

Beckham se je Los Angeles Galaxy pridružil leta 2007 in je takrat podpisal petletno pogodbo. Henry se je New York Red Bullsom pridružil tri leta kasneje, v 45 nastopih pa je za ekipo prispeval 25 zadetkov.

Komentarjev 1
  • pesjan 18:56 17.september 2012.

    a rabi ta še sploh dnar ?