Šport > Nogomet
3 ogledov

Becks ob debiju do remija

Del Piero je dokazal, da je še naprej v izjemni formi. Žurnal24 main
V najbolj zanimivi nedeljski popoldanski tekmi 18. kola Serie A je Juventus z zadetkom Alessandra Del Piera ukanil Sieno. Večerno srečanje med Romo in Milanom se je končalo z 2:2.
 

Italija, 18. kolo

Genoa : Torino 3:0
Inter : Cagliari 1:1
Bologna : Chievo 1:1
Fiorentina : Lecce 1:2
Juventus
: Siena 1:0
Napoli
: Catania 1:0
Palermo
: Atalanta 3:2
Reggina : Lazio 2:3
Udinese : Sampdoria 1:1  
Roma : Milan 2:2

V Torinu so srečanje med Juventusom in Sieno bolje začeli gostitelji, ki so povedli v 33. minuti, ko je Alessandro Del Piero mojstrsko izvedel prosti strel in ukanil vratarja Emanuela Manitta. V nadaljevanju srečanja na olimpijskem stadionu se je igralo predvsem med obema kazenskima prostoroma, stara dama pa je bila najbližje podvojitvi vodstva v 73. minuti, ko je po podaji Amaurija Del Piero z levico zadel le zunanji del mreže. Nogometaši iz Toskane so do ene izmed redkih priložnosti za izenačenje prišli osem minut pred koncem, ko je z roba kazenskega prostora udaril Abdelkader Ghezzal, a se je s sijajno obrambo izkazal vratar Alexander Manninger in udeleženci osmine finala v Ligi prvakov so prišli do 12. zmage v sezoni, ki jih je na lestvici približala vodilnemu Interju.

Vučinić je z dvojčkom držal korak s Patom. © Reuters

 
Od ostalih nedeljskih tekem omenimo tesno zmago Napolija pred domačimi gledalci proti Catanii. Za gostitelje je deset minut pred koncem srečanja zadel Christian Maggio . Do zmage na gostovanju je prišel tudi Lazio, ki je s trojčkom Makedonca Gorana Pandeva strl odpor žilave Reggine . Za največje presenečenje kola pa je poskrbel Lecce , ki je v Firencah na kolena spravil Fiorentino . Za goste, ki so dosegli prvo zmago na zadnjih 13 tekmah, je že v 28. minuti odločilni gol zabil Jose Ignazio Castillo. Udinese je še na deveti zaporedni tekmi v italijanskem prvenstvu ostal brez zmage. Samir Handanovič , ki je odigral celotno srečanje, je na stadionu Friuli remiziral s Sampdorio . V 62. minuti je za točko Videmčanov zadel Mauricio Domizzi. V zadnjem srečanju kola je Milan začel na Olimpicu z Davidom Beckhamom v udarni enajsterici in imel v uvodnih minutah premoč, nato pa je Roma udarila prek Johna Arneja Riiseja , ki je lepo našel Mirka Vučinića.  Črnogorec je iz bližine premagal vratarja Christiana Abbiatija . Po odmoru so na igrišču zagospodarili gostje, ki so prek Pata izenačili v 48. minuti, ko je bil podajalec z leve strani  Kaka. Brazilski najstnik je bil znova v osredju pet minut kasneje, ko je po sijajni posamični akciji popeljal četo Carla Ancelottija do vodstva z diagonalnim zavrtinčenim strelom. Za remi je 20 minut pred koncem s strelom poskrbel razpoloženi Vučinić. V zaključku srečanja sta imeli obe moštvi priložnost za zmago, a sta bila Clarence Seedorf in Alberto Aquilani premalo natančna. 

Zlatan Ibrahimović je zabil 11. zadetek v sezoni Serie A. © Reuters

 
Na San Siru so sobotno srečanje bolje začeli nogometaši Interja , ki so si v prvem polčasu ustvarili številne lepe priložnosti, a je vselej "zaškripalo" pri zaključku. Najlepši priložnosti sta zapravila osrednja napadalca Zlatan Ibrahimović in Julio Cruz . V nadaljevanju se je Cagliari prebudil in v 64. minuti je Michele Fini lepo podal z desne strani v srce kazenskega prostora gostiteljev, kjer je bil ob slabem posredovanju Walterja Samuela najbolj spreten Robert Aquafresca. Varovanci Joseja Mourinha so bili po zaostanku v šoku in kaj kmalu bi gostje povedli z 2:0, a je po sijajni podaji Jeda z desetih metrov v 72. minuti zgrešil Davide Biondini . Italijanski prvaki so naposled prišli do izenačenja štiri minute kasneje, ko je rezervist  Hernan Crespo na levi lepo preigral obrambo gostov, nato pa na drugi vratnici našel Ibrahimovića, ki mu z dveh metrov ni bilo težko poravnati izid. Cagliari se je hitro odzval in prek Andrea Cossuja zapravil dve izjemni priložnosti, po odboju pa je prazna vrata zgrešil še Aquafresca. Na nasprotni strani je Sally Muntari zadel zunanju del vratnice v 85. minuti, Mancinijev zadetek v sodnikovem podaljšku pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen in do spremembe izida ni več prišlo. Modro-črni so tako ostali brez devete zaporedne zmage v Serie A. Po tekmi je Aquafresca, ki je v dresu Cagliarija nastopil kot posojen nogometaš Interja, dejal: "To je bila zame posebna tekma. Želim si, da bi nekoč tudi sam nosil dres Interja. Na srečanju sem spoznal, da bom mogel še precej napredovati in zadeti iz priložnosti, ki se mi ponudijo."

David Beckham je debitiral v Serie A na Olimpicu. © Reuters

 
Na prvi sobotni tekmi Genoa ni imela težav s Torinom. Ob Sredozemlju so gostitelji povedli v 18. minuti, ko je po podaji s kota zadel Giuseppe Biava . Po odmoru je Boško Janković hitro izkoristil slabo posredovanje branilcev Torina in v 48. minuti je na semaforju pisalo 2:0. Pet minut pred koncem je nove tri točke Genoe, ki je nastopila brez najboljšega strelca Diega Milita , z glavo potrdil nekdanji član Barcelone Thiago Motta . Na lestvici ima vodilni Inter (43 točk) štiri točke naskoka pred Juventusom . V boju za preostali mesti, ki vodita v kvalifikacije za Ligo prvakov, so Milan (34), Napoli (33), Genoa (32), Fiorentina (32) in Lazio (30).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.