Šport > Nogomet
17 ogledov

Becks želi igrati na OI 2012

David Beckham EPA
Nogometni zvezdnik David Beckham je ob robu promocijskega dogodka olimpijskih iger v Londonu leta 2012 izrazil željo, da bi tudi sam nastopil na največjem športnem dogodku prihajajočega leta.

David Beckham še kar nima dovolj nogometa, čeprav so njegova najboljša leta že zdavnaj minila. Nekdanji igralec Real Madrida in Manchester Uniteda je ob robu promocijskega dogodka olimpijskih iger v Londonu leta 2012 dejal, da želi na igrah aktivno sodelovati ter da bi naslednje leto britanski ekipi v večji meri pomagal v vlogi igralca kot trenerja.

Na igrah v Londonu bo na nogometnem turnirju seveda nastopila tudi domača ekipa, ki pa bo sestavljena le iz angleških nogometašev. Nogometne zveze Škotske, Walesa in Severne Irske (preostali člani Združenega kraljestva) so Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) namreč poslale pismo, da ne bodo sodelovale na igrah zaradi bojazni, da bi to ogrozilo njihovo nogometno neodvisnost in pravico do glasovanja (znotraj Fife), a obenem ne nasprotujejo nastopu Anglije pod imenom Velike Britanije.

Če bo Beckham res nastopil na prihodnjih olimpijskih igrah, bo takrat štel že 37 let. Kot pravi eden najbolj prepoznavnih športnih obrazov na planetu, pa ga to ne bo oviralo in bo pripravljen na nastop, če bo le dobil priložnost. "Do začetka OI je ostalo še 13 mesecev. Do takrat bo treba sprejeti še kar nekaj odločitev, toda želel bi si sodelovati. Prepričan sem, da bi bil boljši nogometaš kot trener. Zdaj moram počakati in videli bomo," je za BBC dejal sloviti Becks in nadaljeval: "Ko igram nogomet, se počutim, kot da imam 21 let. Še vedno si želim igrati nogomet kot pri 21 letih in tudi počutim se enako. Vsi vedo, kakšne napore vlagam v to, da ostajam v formi, in v kolikšni meri pazim na sebe in svoje telo, kar se tiče prehranjevanja in gibanja. Nadaljeval bom s trdim delom in upam, da bom tudi jaz lahko sodeloval na OI."

Ostaja v ZDA?
Beckham je trenutno član Los Angeles Galaxy. Pogodba z Američani mu poteče ob koncu letošnjega leta, nadaljnjih načrtov pa Anglež še ni razkril. Prav lahko bi se zgodilo, da olimpijskih iger v domovini ne bi dočakal kot član kalifornijskega kluba. "Vedno sem govoril, da bom aktivni nogometaš, dokler bom v tem užival," je ostal skrivnosten Beckham, nekdanji kapetan angleške reprezentance, ki je za "tri leve" nazadnje igral leta 2009, skupaj pa zbral že 115 nastopov za Anglijo.

Komentarjev 1