Šport > Nogomet
2 ogledov

Belgija in Nizozemska skupaj za SP 2018

Reprezentanti Nizozemske bodo morda spet igrali na velikem tekmovanju na domačih Žurnal24 main
Predstavniki nogometnih zvez Belgije in Nizozemske so vložili uradno kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018. S tem so se pridružili Angliji, ki je kandidaturo že napovedala.

Predstavniki nogometnih zvez Belgije in Nizozemske so se danes v Zürichu sestali s predsednikom Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Seppom Blatterjem in vložili uradno kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018. S tem so se pridružili Angliji, ki je kandidaturo napovedala prejšnji mesec. Za organizacijo prvenstva leta 2018 se zanimajo tudi Kitajska, Avstralija, Mehika, ZDA, Rusija in Španija, ki pa uradnih kandidatur še niso vložile. FIFA bo državo organizatorico sporočila leta 2011.

Leta 2010 bo svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, leta 2014 pa v Braziliji. Belgija in Nizozemska sta skupaj že gostila veliko nogometno tekmovanje, in sicer leta 2000 evropsko prvenstvo, na katerem je igrala tudi Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.