Šport > Nogomet
12 ogledov

Benfica protestira, Valencia na Ataturku

Razočaranje nogometašev Benfice po zadnjem porazu proti Guimaraesu. (Foto: Reute Žurnal24 main
Pred prvimi tekmami Lige prvakov se pri Benfici ubadajo s težavami v domačem prvenstvu, medtem ko tabor Valencie čaka vroče turško gostovanje pri Bursasporju.

Navijači, ne hodite na naše gostujoče tekme.
vodstvo kluba Benfica

Pri Benfici več pozornosti kot prvi tekmi Lige prvakov skupine B v letošnji sezoni posvečajo težavam v domačem prvenstvu. Vodstvo portugalskega velikana je namreč zaskrbljeno nad velikimi sodniškimi napakami na petkovi tekmi proti Vitorii Guimaraesu, ki so jo nogometaši Benfice izgubili z 1:2. V znak protesta pri Benfici pozivajo navijače, naj se gostujočih tekem ne udeležujejo. "Še vedno pozivamo navijače, naj podpirajo Benfico na tekmah na stadionu Luz, toda na gostovanja naj ne odpotujejo," je vodstvo kluba zapisalo v izjavi pred torkovo domačo tekmo Lige prvakov proti izraelskemu Hapoelu. Portugalski velikan je letošnjo sezono v domačem prvenstvu začel izjemno slabo – na prvih štirih tekmah je kar trikrat izgubil, trenutno pa lanskoletni prvaki portugalskega prvenstva zasedajo 13. mesto.

Joaquin Sanchez | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Valencia gostuje pri "evropsko zelenih" turških prvakih
Lanskoletni turški prvaki, nogometaši Bursasporja, praktično nimajo izkušenj z večjih evropskih tekmovanj. Nazadnje so v Evropi igrali med letoma 1986 in 1987, ko so tekmovali v pokalu pokalnih zmagovalcev. A moštvo Valencie bo (vsaj po statistiki sodeč) kar primeren tekmec za turški debi v Ligi prvakov (skupina C). Španci so brez zmage v LP že pet tekem, na zadnjih štirih tekmah niso uspeli zatresti mreže, na zadnjih 11 dvobojih LP pa so netopirji zmagali zgolj enkrat. Valencio tako najverjetneje čaka težko gostovanje na stadionu Ataturka v Bursi. ''Valencia igra dobro na evropski sceni že mnogo let in ne bo lahek nasprotnik. Izgubili so nekaj pomembnih igralcev z lanske sezone, toda pridobili nekaj novih obrazov in sodeč po analizah lahko igrajo zelo dober ekipni nogomet,'' pred tekmo opozarja turški trener Ertugrul Saglam. A hkrati strateg Bursasporja španskim nogometašem pošilja jasno sporočilo. ''Favoriti ne zmagujejo vedno in to bomo poskušali pokazati.''

Liga prvakov, pari prvega kola (torek ob 20.45):

Skupina A:

Twente Enschede – Inter Milan
Werder Bremen – Tottenham Hotspur

Skupina B:

Olympique Lyon – Schalke 04
Benfica – Hapoel Tel-Aviv

Skupina C:

Manchester United – Rangers
Bursaspor – Valencia

Skupina D:

Barcelona – Panathinaikos
FC Köbenhavn – Rubin Kazan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.