Šport > Nogomet
13 ogledov

Benítez in Conte v vojni besed

antonio conte juventus EPA
Po derbiju 31. kola italijanske Serie A med Napolijem in Juventusom sta se v besedni obračun zapletla Antonio Conte in Rafael Benítez.

Napoli je v 31. kolu italijanskega prvenstva premagal Juventus, vodilno ekipo lige, ki ji poveljuje zloglasni Antonio Conte. Italijanski strateg je domačemu trenerju Rafaelu Benítezu svetoval, naj pregleda svoje račune, a priznal, da si je Napoli zaslužil zmago.

''V prvem polčasu nismo prikazali dobre predstave, kar se tiče pristopa, karakterja ali česarkoli drugega. Napoli je v prvem polčasu odigral zelo dobro, mi pa smo plačali ceno prenatrpanega urnika in številnih poškodb, zaradi katerih morajo določeni nogometaši igrati brez premora,'' je povedal Conte, nato pa ''udaril'' po španskemu kolegu. ''Pomerili smo se z Napolijem, ki je bil narejen za zmagovanje, ne za sodelovanje. Klub, ki v prestopnem roku zapravi 100 milijonov evrov, ne more biti zadovoljen le s sodelovanjem,'' je dejal Italijan.

Contejev odgovor se je nanašal na Benítezove besede, ki je dejal, da se Napoli ne more primerjati z velikanom, ki ima največji letni zaslužek v Serie A. ''Zaslužiš lahko 500 milijonov evrov, vendar je odvisno, koliko jih investiraš v ekipo. Napoli je v enem letu zapravil več kot Juventus v treh. Upam, da bo Benítez prenehal dajati take izjave ali vsaj preveril svoje račune. Pomembna je resnica, ne pa zgodbice brez prave podlage. Številke so vam na voljo, lahko si jih ogledate. Juventus je v poletnem prestopnem roku zapravil 25 milijonov, Napoli pa 100, da se je poslovil v skupinskem delu Lige prvakov in osmini finala Evropske lige,'' je zlobno pripomnil Conte.

Trener Stare dame je spregovoril še o izjavi Joséja Mourinha, ki je dejal, da Juventus ne more biti zadovoljen z zmago v Evropski ligi, če pa je bil zgrajen za zmago v Ligi prvakov. ''Mourinho ni govoril o Juventusu. Razpravljal je o Portu, Benfici in Napoliju. Mislim, da je hotel zmanjšati uspeh, ki ga je Benítez lani v Evropski ligi dosegel s Chelseajem. Njegova tarča je bil Benítez,'' je zaključil Conte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.