Šport > Nogomet
18 ogledov

Benitez in L'pool končala romanco

Rafael Benitez po slabi sezoni ni zmogel zadržati stolčka pri Liverpoolu. (Foto: Žurnal24 main
Španski nogometni strokovnjak Rafael Benitez in Liverpool sta se v četrtek po slabih rezultatih v zadnji sezoni sporazumno razšla. Za zdaj še ni jasno, kdo bo nasledil Španca.

Pri angleškem nogometnem prvoligašu Liverpoolu so potrdili, da so se razšli s trenerjem Rafaelom Benitezom, ki se je rdečim pridružil leta 2004 in jih v naslednji sezoni popeljal do krone v Ligi prvakov. Španec je lansko sezono Liverpool popeljal do drugega mesta v angleškem prvenstvu, to sezono pa je končal šele na sedmem mestu brez nastopa v LP. Petdesetletnemu Benitezu bi pogodba s klubom iz mesta Beatlov sicer potekla šele leta 2014.

"Rafa bo za vedno ostal zapisan v zgodovino Liverpoola, potem ko je domov prinesel naslov v Ligi prvakov po dramatičnem finalu v Istanbulu. Toda po sezoni polni razočaranj sta obe strani začutili, da bo nov začetek najboljši za vse vpletene,“ so ob koncu sodelovanja zapisali na uradni strani Liverpoola. Benitez pa je dodal: "Za mene je zelo žalostno, da moram oznaniti, da nisem več menedžer Liverpoola. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalili vsem igralcem in ostalemu osebju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.