Šport > Nogomet
14 ogledov

Benitez jezikal, a (za zdaj) ostaja

1/11
Žurnal24 main
Rafael Benitez je javno zahteval okrepitve in več spoštovanja v svoje delo, sicer bo zapustil Inter. Besede so razjezile predsednika kluba, a trener za zdaj ostaja. Kandidatov za naslednika je kar nekaj.

Zmaga na svetovnem klubskem nogometnem prvenstvo bo Rafaelu Benitezu rešila službo pri Interju, so trdili. A kljub zmagi v Abu Dabiju so se trenja v ekipi, ki je letos osvojila pet lovorik, zaostrila. Trener Benitez od vodstva kluba zahteva okrepitve in več zaupanja, sicer bo odšel, pravi. "Želim stoodstotno zaupanje v trenerja in štiri ali pet okrepitev. Edino tako lahko naredimo močno ekipo, povečamo tekmovalnost med nogometaši, zmagujemo in osvajamo lovorike," je kot prvo zahteval Benitez. In kot drugo: "Brez projekta, brez načrta in s kazanjem prsta na eno osebo ne bomo zdržali do maja. In kot tretje: naj direktor govori z mojim agentom, če vame ne zaupa. Pika."

In kdo bi utegnil zamenjati Beniteza? Tukaj je 10 kandidatov.

Komentar trenerja Beniteza ni bil primeren, je odziv predsednika Interja, Massima Morattija. "Ne želim komentirati njegovih besed. So pa bile malo neprimerne. Osvojili smo lovoriko, zdaj je čas za veselje." Tako je dejal v nedeljo. Tudi ta ponedeljek ni bil nič zgovornejši: "Raje ne bi govoril o tem, da ne bi ustvaril še več kontroverznosti." Niti ni želel odgovoriti na vprašanje, ali je Benitez res že odpuščen, kot so ugibali italijanski mediji. Moratti ima nekaj časa za premislek, saj se italijanska Serie A nadaljuje po praznikih (6. 1. 2011.).

Kaj se bo torej zgodilo pri aktualnih zmagovalcih Lige prvakov? 1. Benitez ostane. Izpolnil je zahtevo vodstva kluba, poškodovani igralci se počasi vračajo, rezultatska krivulja gre navzgor. 2. Benitez odleti. Trenutno sedmo mesto je premalo, javna zahteva po okrepitvah pa je vodstvo kluba pošteno razjezila. Roberto Mancini zna povedati, kako hitro lahko odletiš iz Interja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.