Šport > Nogomet
70 ogledov

Benítez lahko Ronalda posadi na klop

cristiano ronaldo florentino porez EPA
Predsednik Real Madrida Florentino Pérez naj bi se v domnevnem sporu med Cristianom Ronaldom in Rafaelom Benítezom postavil na stran španskega stratega.

Prvi mož madridskega Reala Florentino Pérez je po navedbah televizijskega voditelja Josepa Pedrerola pripravljen Cristiana Ronalda posaditi na klop, potem ko je portugalski napadalec zahteval, naj klub odslovi Rafaela Beníteza.

Real Madrid je v 12. krogu ligaškega tekmovanja utrpel boleč poraz pred domačimi navijači in ima po zmagi Barcelone (4:0) na lestvici debelih šest točk zaostanka za večnim tekmecem. Po poročanju Gazzetta dello Sport je Ronaldo po tekmi izrekel ultimat, s katerim od Péreza zahteva, naj izbere med njim in Benítezom.

Španska Marca je po tekmi špekulirala, da si je nekdanji trener Liverpoola zapečatil usodo v Madridu, a če gre verjeti navedbam Josepa Pedrerola, se je Pérez postavil v bran nasledniku Carla Ancelottija.''Če moraš Ronalda pustiti na klopi, ga pusti,'' naj bi predsednik dejal Benítezu. 

Real Madrid je pred šestimi leti za Ronalda odštel 94 milijonov evrov. Ni skrivnost, da si želi Pérez povrniti investicijo pred zatonom nogometaševe kariere, zato napadalečv odhod ob koncu letošnje sezone morda ne bil tako presenetljiv. Povsem nasprotnega mnenja je Ronaldov agent Jorge Mendes. ''Nemogoče,'' je na vprašanje, ali bo Ronaldo zapustil Madrid, odgovoril zloglasni agent: ''Svojo kariero bo končal pri Real Madridu.''

zinedine zidane | Avtor: EPA EPA
Angleški mediji so se že razpisali, da bi se s koncem romance med Realom in njegovim najuspešnejšim strelcem odprla pot za napadalčev povratek na Old Trafford. V razpravo se je nemudoma vmešal tudi trener rdečih vragov Louis van Gaal, ki je dejal: ''Kar zadeva Ronalda, čakamo in upamo. Na svetu ni trenerja, ki ga ne bi želel, a te igralce je praktično nemogoče kupiti. Zanimamo se za vse igralce, ne le za Ronalda.''

Namigovanja o odhodu Beníteza so soj žarometov usmerila tudi na Zinedina Zidana, klubsko legendo in neuradnega bodočega trenerja kraljevega kluba, ki pridobiva izkušnje na klopi Realove rezervne ekipe.

''Jaz sem trener Castille in Benítez je trener prve ekipe. Stvari so na pravem mestu. Lani sem zaključil z občutkom, da nekaj manja. Trmast sem in kadar ne dosežem cilja, nadaljujem z delom. Čaka me še dolga pot. Kar počnem, počnem po korakih, tako kot takrat, ko sem bil še igralec. Nikamor se mi ne mudi,'' je zatrdil Zidane.

V luči ligaškega El Clásica, na katerem je dva gola dosegel Luis Suárez, je po spletu znova zaokrožil posnetek predsednika Reala, ki je pred dobrim letom dejal, da napadalec Barcelone ''ni preveč dober nogometaš''. Hmmm ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.