Šport > Nogomet
7 ogledov

Benitez letel iz Interja

Benitez je z Interjem sicer osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka, vendar p EPA
Španec Rafael Benitez ni več trener aktualnega svetovnega in evropskega klubskega nogometnega prvaka Interja, je v sporočilu za javnost zapisalo italijansko moštvo.
Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, pričakuje, da bo nizozemski vratar Edwin van der Sar po koncu sezone končal svojo igralsko pot. Ena od možnih opcij je, da bo nekdanji vratar nizozemskega Ajaxa, italijanskega Juventusa, angleškega Fulhama in nizozemske reprezentance ostal na Old Traffordu kot trener.

Rafael Benitez, ki je na San Siro prišel letos poleti in na tem mestu zamenjal Portugalca Joséja Mourinha, je po zmagoslavju na svetovnem klubskem prvenstvu v Abu Dabiju od vodstvu kluba zahteval, naj se okrepi z nekaterimi novimi igralci, po pogajanjih s predsednikom kluba Massimom Morattijem pa se je moral posloviti.

Milanski klub je v minuli sezoni blestel na nogometnem igrišču, saj je osvojil obe domači lovoriki in evropsko Ligo prvakov. V tej sezoni mu ne gre po načrtih, saj je v domačem prvenstvu na skromnem sedmem mestu.

Benitezov naslednik še ni znan, italijanski mediji pa najpogosteje omenjajo Brazilca Leonarda, nekdanjega trenerja AC Milana.

Moja dolžnost je, da se zahvalim predsedniku Massimu Morattiju, ker me je izbral za trenerja Interja.
Rafael Benitez

"Inter in Rafael Benitez oznanjata, da je sporazumno in na zadovoljstvo obeh strani prišlo do dogovora za zgoden zaključek pogodbe," so sporočili iz Interja. "Zahvaljujemo se Rafaelu Benitezu za njegovo delo z moštvom, ki je pripeljalo do uspeha v italijanskem superpokalu in svetovnem klubskem prvenstvu. Rafael Benitez se zahvaljuje Interju za izjemno profesionalno izkušnjo in za zmage, ki smo jih dosegli skupaj."

Benitez je pristavil: "Moja dolžnost je, da se zahvalim predsedniku Massimu Morattiju, ker me je izbral za trenerja Interja." Čudno, ni kaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.