Šport > Nogomet
25 ogledov

Benitez se je kar sam ponudil Abramoviču

Rafael Benitez Žurnal24 main
"Kot trener z izkušnjami v Ligi prvakov ter Španiji in Italiji sem odprt za ponudbe," je Rafa Benitez potrdil, da je pripravljen prevzeti Chelsea, ki je pred kratkim odpustil Andrea Villasa-Boasa.

Že nekaj ur po odhodu Andrea Villasa-Boasa iz Chelseaja so otoški mediji začeli špekulirati o morebitnem nasledniku mladega Portugalca. V večini primerov se je na prvem mestu znašel Jose Mourinho, pogosto pa se je v špekulacijah znašel tudi izkušeni Španec Rafa Benitez. Nekdanji strateg Liverpoola in Interja je izjavil, da je pripravljen na morebitne pogovore z lastnikom londonskega kluba Romanom Abramovičem. "Kot trener z izkušnjami v Ligi prvakov ter Španiji in Italiji sem odprt za ponudbe. Koliko trenerjev je osvajalo lovorike v treh različnih državah, španski naslov ali svetovno klubsko prvenstvo? Moram počakati in videti, kaj se bo v prihodnje dogajalo. Želel bi se boriti za naslove in zato je Chelsea realna možnost," je dejal Benitez.

Španec se je proslavil na klopi Valencie, ki jo je popeljal do dveh zmag v španskem prvenstvu in zmage v pokojnem pokalu Uefa. Velike uspehe je doživljal tudi na klopi Liverpoola, ki ga je popeljal do zmage v Ligi prvakov, pokalu FA, ligaškem pokalu in evropskem superpokalu. Nekoliko slabše mu je šlo na klopi Interja, kjer je zdržal le pol leta, potem pa so popustili živci Massimu Morattiju. Podoben značaj kot lastnik Interja ima tudi Abramovič, tako da Beniteza čaka zelo težko delo, če se bo res preselil na Stamford Bridge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.