Šport > Nogomet
16 ogledov

Benitez: "V LP ti nihče nič ne podari"

Rafa Benitez pravi, da bo treba iti v prvo tekmo dobro duševno pripravljen. (Fot Žurnal24 main
V prvem kolu Lige prvakov se evropski šampion Inter odpravlja na gostovanje k nizozemskemu Twenteju. "Če želimo znova osvojiti Ligo prvakov, moramo biti močni tako na igrišču kot v glavah," pravi.

Interjev trener Rafael Benitez zatrjuje, da bodo morali ostati modro-črni osredotočeni predvsem nase, ne pa toliko na Twente, ki je precej senzacionalno osvojil naslov nizozemskega prvaka – prvega v 45-letni zgodovini: "Po mesecu in pol dela opažam napredek, vendar si želim še več. Analizirali smo Twente. Igra dober nogomet, vendar bo ključna naša miselna priprava, saj si moštvo zagotovo želi zaznamovati svojo prvo tekmo v Ligi prvakov. Ne želim se preveč prilagajati nasprotnikom."

"Če želimo znova osvojiti Ligo prvakov, moramo biti močni tako na igrišču kot v glavah. Vsaka sezona je drugačna. Moštvo je že lani imelo nekaj težav v skupinskem delu. Želimo igrati dobro od prvega kola," je dodal Rafa: "Velika napaka bi bila, če bi mislili, da smo ža napredovali iz skupine. V Ligi prvakov ti nihče nič ne podari."

Na nizozemskem pričakujejo praznik. Klub je sicer nastopil v finalu pokala Uefa leta 1975, vendar je v Ligi prvakov pravi palček. Zato bo tekma zanj imela še dodaten naboj. Branilec Wout Brama je zelo vznemirjen pred krstno tekmo in pravi: "Težko bo, a imamo možnosti. Doma si vedno ustvarjamo priložnosti. Te tekme ne smemo vzeti kot darilo. Smo nizozemski prvaki in to moramo pokazati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.