Šport > Nogomet
18 ogledov

Benítez: Vsi vedo, kdo bo tukaj naslednje leto

benitez manchester united chelsea EPA
Rafaela Beníteza, začasnega trenerja Chelseaja, le še dve zmagi ločita od velikega uspeha, ki ga ob prihodu na Stamford Bridgeu nepriljubljenemu Špancu ni privoščil praktično nihče. Zdaj mu bodo navijači modrih preprosto morali zaploskati, če bo nekdanji trener Valencie, Liverpoola in Interja dobil naslednjo tekmo v Premier League in osvojil Evropsko ligo.

Na torkovi novinarski konferenci je Rafael Benítez zavrnil možnost, da bi svoje bivanje pri Chelseaju podaljšal po koncu sezone. Benítez je kljub javnim protestom navijačev, ki so ga imeli v slabem spominu še od časov službovanja pri Liverpoolu, navdušil stroko, oživel nekaj nogometašev in je pred sredino tekmo s Tottenhamom v Premier League le še zmago oddaljen od zagotovitve igranja v Ligi prvakov tudi za naslednjo sezono.

Vse se zdi, da Benítez zgolj pripravlja povratek svojemu velikemu nasprotniku Joséju Mourinhu, s katerim sta pred leti vodila hude bitke, tudi zdaj pa Portugalec ne izpusti priložnosti, da zbode svojega "kolega", čigar služba na Stamford Bridgeu nosi oznako "začasni trener", kljub uspehom pa se začasni ne bo spremenil v stalnega, kar je v torek potrdil tudi Benítez.

"Veste, da bo naslednje leto tukaj drug trener, mislim pa, da vsi vedo, kdo bo to," je na novinarski konferenci na vprašanje, če bi ga uspehi v klubu lahko zadržali dlje kot pol leta, povedal Benítez.

Osredotoča se zgolj na svoje delo

Veliki favorit za povratek v zahodni London je seveda José Mourinho, samooklicani "Special One", ki si je ta nadimek nadel prav v prostorih Chelseaja, kjer je osvojil dva naslova v Premier League, preden je v čudnih okoliščinah odšel leta 2007.

"Kaj se bo zgodilo tukaj naslednjo sezono ni moja skrb, jaz se le osredotočam na svoje delo," je nadaljeval Benítez, ki se bo s Chelseajem proti Benfici v Amsterdamu pomeril za naslov Evropske lige. To bi lahko postala druga zaporedna evropska trofeja modrih, ki so v lanski sezoni prvič v zgodovini kluba slavili v Ligi prvakov, letos pa pod vodstvom že odstavljenega Roberta Di Mattea pogoreli že v skupinskem delu.

Troboj napet do zadnjih sekund

"V tem trenutku razmišljam le o Tottenhamu," je še dodal rojeni Madridčan. Nekdanji član mladinskega pogona Reala Madrida in trener njegove B-ekipe bo lahko na sredini ključni tekmi v boju za Ligo prvakov proti Tottenhamu računal tudi na izvrstnega Edena Hazarda. Navdušujoči Belgijec, eden izmed največjih odkritij sezone, je izpustil veliko nedeljsko zmago nad Manchester Unitedom na Old Traffordu (1:0).

Spurs proti Chelseaju na gostovanju niso slavili že kar 23 let, morebitni poraz pa bi jih od Chelseaja na tretjem mestu oddaljil na kar šest točk, dve več pa bi pred samim finišem sezone imel njihov veliki rival s severa angleške prestolnice Arsenal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.