Šport > Nogomet
22 ogledov

Benko: "Igramo za svoj ponos"

Benko odhaja na Kitajsko. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Prvi strelec Prve lige Jože Benko je spregovoril o težki finančni realnosti Nafte. "Igralci niti ne vemo, na koga v klubu se lahko obrnemo, saj sta predsednik in direktor v odstopu."

Težav ne želimo obešati na veliki zvon.
Jože Benko
Po odličnem začetku sezone je od vaše zadnje zmage minilo že osem kol. Zakaj takšen padec?
Mislim, da smo predobro začeli sezono, realno pa nimamo kakovosti, da bi se kosali z Domžalami in Mariborom. Padec je bil pričakovan. Na tej ravni ne moreš tekmovati s tako ozkim igralskim kadrom. Zagotovo pa je posledice pustilo tudi stanje, v katerem je trenutno klub.

Koliko zaostanka je dejansko pri izplačilih?
Težko ocenim, saj je pri vsakem igralcu drugače. Položaj ni niti malo optimističen. Igralci sploh ne vemo, na koga se lahko obrnemo, saj sta predsednik in direktor v odstopu.

Se pravi z nikomer iz vodstva kluba nimate stikov?
Treniramo zase in igramo za svoj ponos. Na igrišču damo maksimum, a se v podzavesti pozna. Sicer nam obljubljajo, da se bo vse uredilo, a nam to obljubljajo že dva meseca in pol. Dejanj je pa bolj malo.

Ta vikend se v Prvi ligi igrajo srečanja 19. kola. Vsa v soboto. O 17.00 Hit Gorica - Nafta, Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje, ob 18.00 Maribor - Triglav Gorenjska in Luka Koper - Primorje. Tekma med  Celjani in Domžalčani, ki bi morala biti ob 15.00, pa je zaradi vremena oz. slabe igralne povšine v Celju prestavljena.

Ste imeli kakšne stike s Sindikatom profesionalnih igralcev nogometa Slovenije?
Ne. Težav ne želimo obešati na veliki zvon. Tudi drugje v Sloveniji razmere niso idealne. Poskušamo razumeti ljudi, ki vodijo klub, in jim dajemo čas, da zadeve uredijo.

Vi osebno po odlični polsezoni sploh razmišljate, da boste po januarju še ostali v klubu?
Vse je odvisno od finančnega stanja in ambicij. Če bo tako kot zdaj, ni variante, da ostanem v klubu.

Najbrž je še posebej težko za mlajše, vi imate verjetno nekaj prihrankov od prej ...
Zagotovo. Mlajšim je težko, zlasti ker morajo imeti status samostojnega podjetnika. Davčna ne vpraša, ali si dobil plačo. Prispevke moraš plačati in delaš minus.

Se pravi, da dejansko plačujete za igranje nogometa?
Na žalost je trenutno res tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.