Šport > Nogomet
14 ogledov

Benko se seli na Kitajsko

Benko odhaja na Kitajsko. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Nekdanji nogometaš Nafte Jože Benko je podpisal pogodbo s kitajskim drugoligašem FC Hubeiom iz Wuhana, mesta z desetimi milijoni prebivalcev.

Prvi strelec jesenskega dela nogometnega prvenstva v elitni slovenski ligi in še vedno vodilni na listi najboljših strelcev Prve lige je po jesenskem delu sezone zapustil vrste lendavskega prvoligaša Nafte, zdaj pa se seli na Kitajsko. Natančneje k drugoligašu FC Hubeiu.

Do podpisa pogodbe je prišlo na željo tamkajšnjega trenerja, saj gre za izredno ambiciozen in finančno močan klub, ki ima za cilj uvrstitev v kitajsko prvo ligo. Kot pravi Benko, je pogodbo podpisal v Turčiji, s pogoji pa je zelo zadovoljen. Prav tako je prijetno presenečen, saj se le redko zgodi, da se na Kitajskem podpiše pogodba s klubom brez preizkušnje. Benko je trenutno edini tujec v klubu, pri transferju in podpisu pogodbe pa mu je pomagal hrvaški agent Miroslav Bičanić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.