Šport > Nogomet
12 ogledov

Bento na klopi Portugalske do Eura 2016

Bento Portugalska reprezentanca avtobus odhod Lizbona Euro 2012 EPA
Portugalska nogometna zveza (FPF) je dosegla dogovor s selektorjem članske izbrane vrste Paulom Bentom, ki bo ekipo vodil še dodatni dve leti, do Eura 2016.

Selektor Paulo Bento in Portugalska nogometna zveza (FPF) bosta podaljšala sodelovanje do leta 2016 in morebitnega nastopa na evropskem prvenstvu v Franciji, poročajo portugalski mediji.

Bento, nekdanji vezist Orientala, Futebol Benfice, Estrele Amadore, Vitórie Guimarães, Benfice, Ovieda in Sportinga ter trener omenjenega lizbonskega kluba, bo reprezentanco po porazu v polfinalu Eura 2012 vodil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Končno maščevanje sosedom?

Z reprezentanco v kvalifikacijah sicer ni blestel, "Os Navegadores" (Navigatorji, op. a.) so se na veliki nogometni ples v Južni Ameriki uvrstili šele skozi dodatne kvalifikacije, kjer jih je na dveh tekmah s štirimi goli mimo Švedske pognal prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Portugalci bodo na "domačem terenu" igrali v močni skupini G z Nemčijo, Gano in Združenimi državami Amerike. Na zadnjih dveh velikih tekmovanjih je bila zanje usodna reprezentanca Španije, ki jih je v Južni Afriki ustavila v osmini finala (0:1), v Ukrajini (in na Poljskem) pa po streljanju enajstmetrovk (0:0). 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.