Šport > Nogomet
27 ogledov

Benzema nespoštljiv do žrtev v Parizu

karim benzema Youtube
Francoski napadalec Karim Benzema je bil po mnenju francoske političarke pred začetkom ligaškega El Clásica nespoštljiv do državne himne, žrtev napadov v Parizu in celotnega francoskega naroda.

Karim Benzema preživlja enega najtežjih obdobij svoje kariere, ki pa ni povezano s predstavami na zelenici, temveč mineva v znamenju incidentov iz zasebnega življenja.

Francoski reprezentant se je znašel v središču afere z žgečkljivi posnetki reprezentančnega kolega Mathieua Valbuene, za nameček pa se je zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega izpita spet znašel v navzkrižju s španskimi oblastmi.

Če to ni dovolj za slabo voljo 27-letnega napadalca, mu jo je zdaj zagodla še francoska republikanka Nadine Morano. Političarka je na družabnih omrežjih sprožila kampanjo proti nogometašu Real Madridu, saj meni, da bi morali Benzemaja nepreklicno izključiti iz francoske reprezentance.

Moranova je prepričana, da je nogometaš izkazal nespoštovanje žrtvam napadov v Parizu, njihovim družinam in celotnemu francoskemu narodu. ''Ne iščimo opravičil za nekaj, kar je neopravičljivo. Benzemaja bi morali za vedno izključiti iz reprezentance,'' je zapisala Moranova.

Kaj se je zgodilo?

Pred začetkom večnega derbija španskega prvenstva so nogometaši obeh ekip prisluhnili Marseljezi, ki je v zadnjih dneh odmevala po vseh večjih nogometnih stadionih po Evropi.

Televizijske kamere so ujele Benzemaja, ki je takoj po koncu državne himne pljunil po tleh. To je tako zmotilo članico francoskega parlamenta, da mu želi odvzeti pravico do nastopov za državno reprezentanco.

Ker je pljuvanje nogometašev nekaj povsem običajnega, je težko govoriti o kakršnemkoli nespoštovanju s strani napadalca Reala. Resda si ni izbral najprimernejšega trenutka, a izključitev iz reprezentance na podlagi dejanja, ki po vsej verjetnosti sploh ni povezano z dogodki v Parizu, se vendarle zdi nekoliko pretirana.

Karim Benzema plus jamais en Équipe de France !Avant le match Real Madrid - FC Barcelone, un émouvant hommage a été...

Posted by Nadine Morano on 23. november 2015
Komentarjev 1
  • frenky 09:29 24.november 2015.

    Poglejte kako drugi narodi spoštljivo pojejo himno(npr.,Italijani)kako pa naši nogometaši!