Šport > Nogomet
163 ogledov

Benzema po Ronaldovih stopinjah

Benzema Profimedia
Karim Benzema bo tako kot njegov nekdanji soigralec pri Realu kariero nadaljeval v Savdski Arabiji.

Nogometni zvezdnik Karim Benzema bo kariero nadaljeval v Savdski Arabiji. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je 35-letni napadalec podpisal pogodbo s savdskim klubom Al-Itihad iz Džede.

V zadnjih dneh se je v španskem tisku omenjalo, da Benzemaja v Savdski Arabiji čaka zelo dobičkonosna pogodba. Ta naj bi mu na sezono prinesla 200 milijonov evrov.

Karim Benzema Velikan Šport Legenda Reala po desetletju in pol zapušča klub

Francoski napadalec, ki je lani osvojil prestižno zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu, je po odhodu iz madridskega Reala s savdskim klubom podpisal triletno pogodbo, ki ga bo s savdskim klubom vezala do leta 2026, danes poroča AFP.

Francoz je v nedeljo odigral zadnjo tekmo v dresu Reala po 14 sezonah pri madridskem klubu.

Benzema Ancelotti | Avtor: Epa Epa

Benzema je pred desetletjem in pol navduševal v dresu Lyona od koder se je preselil v Real Madrid, kjer je blestel v kombinaciji s Cristianom Ronaldom in Garethom Balom. Po odhodu Portugalca je prevzel tudi kapetanski trak.

Francoz je z Realom osvojil kar 24 trofej. Petkrat ligo prvakov, štirikrat špansko prvenstvo, tri kraljeve pokale.

S 353 goli je tudi drugi najboljši strelec Reala vseh časov. Real Madrid bodo poleti zapustili tudi Eden Hazard, Marco Asensio in Mariano Diaz.

V Savdski Arabiji za klub Al-Nasr že igra nekdanji Benzemajev klubski kolega Cristiano Ronaldo, v medijih pa so že večkrat pisali o domnevno izjemni ponudbi konkurenčnega kluba Al-Hilal, ki je ocenjena na 400 milijonov evrov na leto. S tem naj bi skušali Savdijci privabiti slovitega Argentinca Lionela Messija ter poustvariti rivalstvo med Messijem in Ronaldom, ko sta nogometaša igrala v španski ligi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.