Šport > Nogomet
20 ogledov

Benzema priznal vpletenost v škandal

Sylvain Cormier EPA
Francoski napadalec Karim Benzema je priznal vpletenost v domnevno izsiljevanje reprezentančnega kolega Mathieua Valbuene.

Policisti so v sredo aretirali Karima Benzemaja, saj naj bi bil nogometaš Real Madrida vpleten v izsiljevanje Mathieua Valbuene, čigar žgečkljivi posnetek je pristal v napačnih rokah.

Benzema je noč preživel v priporu, po navedbah državnega tožilca pa je vpletenost priznal, zato bo moral stopiti pred sodnika.

''Karima Benzema bo moral na sodišče, kjer bodo določili nadaljnje postopke. Sodnik bo po koncu predstavitve določil njegov status v postopku, morebitno obtožnico ali umestitev na seznam prič,'' sporočajo iz tožilčeve pisarne.

Odločitev o tem, ali bo proti Benzeamju vložena obtožnica, bo znana danes. V najslabšem primeru bi mu grozilo kar pet let zaporne kazni.

Natančneje je vlogo francoskega napadalca opredelila tiskovna agencija AFP, ki piše: ''Karim Benzema je priznal, da je na prošnjo prijatelja iz otroštva, h kateremu so pristopili trije nepridipravi, ki so imeli v lasti žgečkljive posnetke, interviniral pri Valbueni. Pristal je na to, kaj bo rekel, da se bo njegov reprezentančni kolega pogajal izključno z njim.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.