Šport > Nogomet
13 ogledov

Benzema suspendiran za nedoločen čas

 Noël Le Graët EPA
Francoska nogometna zveza (Fff) je začasno suspendirala napadalca Karima Benzemaja zaradi domnevne vpletenosti v izsiljevanje reprezentančnega kolega Mathieua Valbuene.

Krovna nogometna organizacija v Franciji je uresničila posredne grožnje nekaterih politikov in visokih nogometnih funkcionarjev ter Karima Benzemaja začasno suspendirala iz francoske nogometne reprezentance.

Napadalec Real Madrida je v zadnjem času pod drobnogledom francoskih preiskovalnih organov, ki ugotavljajo razsežnosti njegove vpletenosti v izsiljevanje vezista Lyona, Mathieua Valbuene.

Benzemaja do razrešitve primera ne bo na seznamu nogometašev za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016, ki bo potekalo prav v Franciji.

''Fff je sprejela takšno odločitev. Benzema v tem trenutku ni na voljo. Odločitev je podprl tudi selektor Didier Deschamps,'' je povedal predsednik zveze Noël Le Graët in dodal, da odločitve ne nameravajo spremeniti, če v primeru ne bodo predstavljeni novi dokazi, ki bi govorili v prid nogometašu Real Madrida. 

Valbuena bo po zagotovilih predsednika lahko igral v dresu državne reprezentance.

Naslednja reprezentančna akcija galskih petelinov je predvidena za februar 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.