Šport > Nogomet
23 ogledov

Benzema: "Več časa sem na klopi kot na igrišču"

Benzema volej škarjice Ajax Real Madrid Liga prvakov EPA
Francoski napadalec Karim Benzema je v pogovoru za športni dnevnik L'Équipe priznal, da ni najbolj zadovoljen s količino minut, ki mu jih za dokazovanje v letošnji sezoni ponuja Realov trener José Mourinho.

"Seveda bi rad igral več, že od začetka sezone sem več časa na klopi kot na igrišču, ampak še naprej se bom boril za minute, ki jih bom dobil," je v intervjuju, ki ga je v petek objavil dnevnik L'Équipe, dejal Karim Benzema.

Napadalec Real Madrida je vseeno opozoril na posebne motivacijske prijeme, ki mu jih že vse od prihoda na klop belega baleta namenja trener José Mourinho. Francoz je dejal, da ga Portugalec ne želi pohvaliti niti takrat, ko igra izvrstno.

"Vedno bdi nad mano, nikoli mi ne dopusti, da bi popustil. Tudi takrat, ko grejo stvari dobro, mi reče, da ni nič posebnega, ko pa gre izjemno dobro reče, da je dobro. Vse zato, da bi vedno ohranil zelo visok nivo," je dodal francoski reprezentant.

Če hočejo, lahko tudi neha podajati

Benzema je za domači športni dnevnik tudi zanikal, da v klubskem dresu igra bolje kot v reprezentančnem. "El Gato" (Maček, op. a.), kot so mu vzdevek nadeli v Madridu, pravi, da v reprezentanci sodeluje tudi pri ustvarjanju akcij.

"Res je, da zabijem manj golov kot v Madridu, ampak veliko bolj sodelujem v igri in pri ustvarjanju prostora," je dejal Benzema, ki v dresu galskih petelinov ni zabil že na devetih zaporednih tekmah, njegova statistika pa je tako ostala prazna tudi na evropskem prvenstvu.

"Ne skrbi me, ker dajem odločilne podaje. Če bodo hoteli, bom nehal podajati in igral samo v kazenskem prostoru in zabijal gole. To bi lahko počel, ampak to bi bilo na škodo ekipe," je še samozavestno zaključil Benzema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.