Šport > Nogomet
19 ogledov

"Berič ima željo po napredku!"

Berič je prinesel zmago Mariborčanov, ki pa bi lahko ostali brez zmage, a je nev Žurnal24 main
Obračun med Olimpijo in Mariborom je odločil eden najmlajših na igrišču. Napadalec Robert Berič je poskrbel za slavje v vijoličastem taboru. "Zadetek mu je omogočil kolektiv," pravi trener Darko Milanič.
Zelo sem vesel, da odloča tekme, a moram še enkrat poudariti, da je kolektiv tisti, ki je Beriču danes omogočil, da zadene.
Darko Milanič

Zdi se, da je pretekla že cela večnost, ko je Robert Berič "v paketu" z Josipom Iličićem prišel v Maribor iz ljubljanskega Interblocka. Zaradi poškodbe je moral izpustiti veliko tekem, a z golom na derbiju proti Olimpiji je zabil že svojega tretjega v letošnji sezoni in napovedal, da bi kaj lahko krenil po poti nekdanjega slavnega soigralca, ki si zdaj kruh služi pri Palermu. PO TEM KO SO IGRALCI ŽE ZAPUSTILI STADION, SO GA VIOLE ZAČELE UNIČEVATI. POGLEJTE V GALERIJI!

"Robert je zelo kakovosten, mlad, obetaven in ima veliko željo po napredku," je po tekmi o svojem varovancu povedal gostujoči trener Darko Milanič. "Zelo sem vesel, da odloča tekme, a moram še enkrat poudariti, da je kolektiv tisti, ki je Beriču danes omogočil, da zadene. Tako bo tudi on na drugih tekmah, saj zadevamo zelo velikokrat, to omogočil nekomu drugemu. Najpomembnejši je kolektiv, v katerem lahko posamezniki šele pokažejo, kaj znajo," je še dodal.

Milanič sicer nadaljuje izjemno serijo rezultatov na večnih derbijih, v katerih še ne pozna poraza, odkar sedi na vijoličasti klopi. Pravi specialist torej: "V derbijih je veliko borbe, veliko startov, želje in duelov. Tu smo danes delovali zelo dobro. Mogoče je imela na začetku Olimpija zaradi nekaj zgrešenih podaj več morale, po prejetem zadetku pa niso več našli poti, da bi nas resneje ogrozili. S to prigarano zmago moramo biti zadovoljni," je o tekmi še povedal Milanič.

Danes je človek prisiljen opraviti tudi dve menjavi, veliko kakovostnih igralcev pa nimamo na razpolago zaradi poškodb. Preprosto se bomo trudili po najboljših močeh.
Darko Milanič

Kljub temu pa pri vijoličastih še zdaleč ni zaslediti občutka, da je delo že opravljeno. Na sporedu je še 24 tekem, v katerih se lahko zgodi marsikaj: "Prvenstvo je še zelo dolgo. Popolnoma jasno je, da si želimo vrh in da se bomo zanj potrudili," je še povedal Milanič in dodal: "Ne čaka nas lahko delo. Dogaja se marsikaj. Danes je človek prisiljen opraviti tudi dve menjavi, veliko kakovostnih igralcev pa nimamo na razpolago zaradi poškodb. Preprosto se bomo trudili po najboljših močeh. Idealno bi bilo, da bi vsako tekmo igrali z najmočnejšo zasedbo, a to ni mogoče. Razmišljamo iz tekme v tekmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.