Šport > Nogomet
20 ogledov

Berić in Milanič pokvarila debi Blanca pri PSG

robert berić slovenska nogometna reprezentanca trening stožice
1/6
Saša Despot
Z golom Roberta Berića je Sturm slovenskega trenerja Darka Milaniča v Gradcu prišel do odmevne zmage nad francoskim prvakom Paris Saint-Germainom (3:1).

Slovenski trener Sturma in nekdanji kapetan reprezentance Darko Milanič je na prestižni tekmi od prve minute ponudil priložnost tudi mlademu slovenskemu reprezentantu Robertu Beriću, prav nekdanji član Krškega, Interblocka in Maribora pa je zabil vodilni gol proti renomiranemu nasprotniku.

Po pritisku Paris Saint-Germaina, za francoske prvake nista igrala največja zvezdnika Thiago Silva in Zlatan Ibrahimović, je Berić srečno prišel do žoge v kazenskem prostoru, preigral Antoina Conteja in ustrelil proti vratarju Nicolasu Douchezu. Slednji je njegov strel ubranil, a je Berić žogo v 26. minuti pospravil v mrežo za 1:0.

Na semaforju že zgodovinskih 3:0

Sturm je hitro še povišal rezultat, ko je mladi Avstrijec Marco Djuricin iz težkega položaja z močnim strelom premagal Doucheza. Novi trener PSG in nekdanji francoski selektor Laurent Blanc je v drugem polčasu prejel nov udarec Milaničevih varovancev, ki so povedli že z neverjetnih 3:0.

Po številnih menjavah je žogo po podaji s prostega strela iz drugega poskusa v mrežo pospravil črnogorski branilec Nikola Vujadinović, navdušeni domači navijači na UPC Areni (nekdanjem stadionu Arnolda Schwarzeneggerja) pa so že lahko začeli proslavljati odmevno zmago. Lepo priložost za še višjo zmago je zastreljal tudi Berić.

Evrogol Ongendaja premalo za PSG

Nekaj časti je francoskim prvakom na Blancovem debiju z res fantastičnim golom rešil mladi Hervin Ongenda. Mladi 18-letni napadalec, za katerega naj bi se zanimal tudi Manchester City, je s fantastičnim lobom presenetil vratarja domačih in v 85. minuti znižal izid.

Berić, ki je odigral celo tekmo, je tako zabil še enega v nizu zadetkov velikanom evropskega nogometa. V lanski sezoni je še kot član Maribora nase opozoril z dvema goloma angleškemu prvoligašu Tottenhamu v Evropski ligi, kjer je zatresel tudi mrežo grškega Panathinaikosa.

To sicer ni bil prvi gol Krčana za njegov novi klub. Berić je zabil že na debiju, ko je pred manj kot tednom dni s klopi zabil osmi gol na tekmi s SC Kalsdorfom (8:0). Berić je nato začel zadnjo pripravljalno tekmo proti Kaiserslauternu, ki pa so jo črno-beli izgubili z 0:2. 

Prijateljska tekma, Gradec (UPC Arena):

Sturm Gradec : Paris Saint-Germain 3:1 (2:0)
Berić (26), Djuricin (28), Vujadinović (76); Ongenda (85)
Berić (Sturm) je odigral celo tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.