Šport > Nogomet
20 ogledov

Berič: "Lahko bi odločil tekmo!"

Berič sredi stožiškega dvoboja z Daliborjem Teinovićem. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Napadalec Maribora Robert Berič se je že velikokrat izkazal s ključnimi goli. Zabil je tudi v finalu pokala, a nato pri rezultatu 3:3 zapravil izjemno priložnost. "Zmanjkalo mi je zbranosti," je priznal po tekmi.
Nič o Portu
Berič se je po tekmi, pričakovano, izognil ocenjevanju govoric, ki ga po koncu sezone selijo k Portu ali kakšnemu drugemu evropskemu velikanu. Na vprašanje Žurnala, če ostaja v Mariboru, je Berič povedal: "Verjetno, verjetno. Ne vem, ne vem. To je direktorjevo delo, tako da kot se bo odločil on, tako bo. Sam o govoricah ne vem nič." Adeus?

Samokritika je vrlina, ki jo mnogi niso sposobni. Lahko bi celo dejali, da pri nogometaših ne pride serijsko. Vseeno pa jo zaenkrat v veliki meri kaže Mariborov napadalec Robert Berič, tarča prvaka Evropske lige Porta, ki kljub dobri predstavi in novem zadetku v finalu Hervis pokala Slovenije, vidi možnosti za izboljšave. Seveda - pri rezultatu 3:3 ga je na cedilu pustilo "štopanje", sicer bi bil sam pred vratarjem Nejcem Vidmarjem. Ostalo je zgodovina.

POROČILO: Pekič "Viola" prinesel naslov
GALERIJA: domžalsko slavje v Stožicah
Pekič: "Zaslužimo si biti v vrhu!"

"Tekma je bila očitno dobra za gledalce, z veliko goli, a na žalost nam je na koncu zmanjkalo nekaj sreče in koncentracije v napadu ... Predvsem meni. Lahko bi odločil tekmo, zabil, ampak se je na koncu žal zgodilo, kar se je," je povedal napadalec iz Krškega, za katerega naj bi se med poletnim prestopnim rokom pulili nekateri vidni evropski klubi.

Nismo slaba ekipa. Jaz mislim, da bi v Evropi, torej Ligi prvakov, lahko prišli daleč, a pustimo se presenetiti.
Robert Berič

"Nisem še doživel takšnega poraza v finalu. Enkrat sem igral in zmagal (z Interblockom, op. a.), zdaj pa na žalost ne. Resnično smo upali, da bomo zmagali na tej tekmi, a se nam enostavno ni izšlo. Vedeli smo, da so Domžalčani dobri nasprotniki. Pripravili smo se nanje, želeli smo si dvojno krono, ampak na žalost nam je na koncu zmanjkalo koncentracije. Danes smo imeli res lepo priložnost (za dvojno krono, op. a.). Ampak žal, žal ..." je bil razočaran mladi napadalec, čigar cena naj bi na tržišču že prebila magično mejo milijon evrov.

Berič je moral zaradi poškodbe preseeti fantastično evropsko sezono pri vijoličastih, ki je med zvezde izstrelila njegovega nekdanjega soigralca Josipa Iličića. Tokrat bo imel, če ne bo prej pristal kje drugje, lepo priložnost za dokazovanje Berič: "Želje so vsekakor, da pridemo čim dlje v Ligi prvakov, da evropske tekme odigramo dobro. Potem pa enaki cilji kot letos - prvenstvo in pokal. Nismo slaba ekipa. Jaz mislim, da bi v Evropi, torej Ligi prvakov, lahko prišli daleč, a pustimo se presenetiti," je še zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.