Šport > Nogomet
28 ogledov

Berić po 90 sekundah igre 'izključil' najstnika

Robert Berić je tik pred selitvijo v Italijo. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Na derbiju avstrijske lige je Sturm z Darkom Milaničem in Robertom Berićem izgubil proti Rapidu (2:4). Tekmo je zaznamoval 19-letni Maximilian Hofmann, ki je na debiju zdržal le 90 sekund.

Maximilian Hofmann je po vsega 90 sekundah svojega debitantskega nastopa v avstrijski 1. Bundesligi zakrivil enajstmetrovko in dobil rdeči karton, potem ko je na derbiju s Sturmom v čisti priložnosti za zadetek ustavil ravno slovenskega napadalca Roberta Berića.

Na srečo najstnika je njegov Rapid tekmo v Gradcu dobil (4:2). Vezist, ki je z 19 leti igral prvo tekmo po napredovanju iz drugega moštva dunajskega kluba, je že v eni prvih akcij zrušil Berića in moral z igrišča, Nikola Vujadinović pa je z enajstih metrov zadel za vodstvo Sturma.

Hofmann je lahko le nemočno gledal, kako se je njegov veliki trenutek spremenil v nočno moro, toda Rapid je na njegovo veliko veselje v drugem polčasu tekmo obrnil na glavo z zadetki Christopherja Trimmela, Guida Burgstallerja, Briana Behrendta in Louisa Schauba, medtem ko je za gostitelje mrežo zatresel le še Daniel Beichler.

Po peklenskem kolu na avstrijskih zelenicah je na vrhu ostal Red Bull Salzburg s Kevinom Kamplom (7 točk), Sturm pa po slabem začetku ligaške sezone z remijem in dvema porazoma zaseda predzadnje, deveto mesto (1).

Komentarjev 1
  • Presvetli 16:15 05.avgust 2013.

    Sprejemam stave,do kdaj bo Berič član Sturma:1.do oktobra in je kvota 1,152.do jesenskega dela sezone 11,500. vrnitev v Maribor 6,50