Šport > Nogomet
31 ogledov

Berić po golu izpostavil 'majstorijo' Mezge

Milec Mezga Arghus Filipović Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski vrt Anže Petkovšek
V Mariboru tudi po gostovanju slovitega Tottenhama še kako diši po evropski pomladi. Vijolice v Evropi očitno cvetijo že jeseni, potem ko so Londončanom z golom Roberta Berića zagrenili življenje v skupini J. "Maribor je igral dobro," je Štajerce pohvalil tudi Američan Clint Dempsey.

"Danes je bila zelo težka tekma. Vzeli smo zasluženo točko, prigarali smo si jo. Celo tekmo smo garali zanjo in na koncu smo lahko zadovoljni," je po tekmi dejal strelec vodilnega gola Robert Berić.

• Remi kot zmaga: Tottenham trpel za točko

Po zadetku Krčana je Maribor proti Tottenhamu na odmor odšel z zasluženo prednostjo, ki pa na koncu ni bila dovolj za še eno epsko zmago.

"Vsekakor sem vesel tega zadetka, ampak tu je treba poudariti, da je Mezga naredil eno malo 'majstorijo' in meni ni bilo težko zadeti," je Berić pohvalil soigralca Dejana Mezgo, ki je tik pred polčasom švignil skozi obrambo gostov in podal idealno žogo pred gol, kjer jo je kot pravi napadalec pričakal prav on.

"Vesel sem vsakega gola. Vsekakor ga ne bom zlahka pozabil. Občutek dati gol Tottenhamu je vrhunski. To se ne dogaja vsak dan. Imel sem še eno priložnost v drugem polčasu in tam bi moral malce bolje reagirati, ampak se mi je žoga malce odbila … Škoda, res škoda te priložnosti," je nadaljeval mladi napadalec.

"Naša skupina je zelo zanimiva, vsi smo nekako na kupu. Jaz pravim, da gremo iz tekme v tekmo in videli bomo, kam nas bo to prineslo. Pred Londonom imamo veliko tekem v prvenstvu in pokalu, na katere se moramo osredotočiti. Kasneje bomo razmišljali o Londonu. Vsekakor bo drugačna tekma, saj bodo pred svojimi navijači gotovo igrali drugače kot tukaj."

Cvijanović: "Lazio čaka še Maribor .."

Po veliki točki, ki je Mariborčane ohranila na drugem mestu skupine J, je zadovoljstvo nad doseženim izrazil tudi vezist Goran Cvijanović. Primorec se s soigralci ni ustrašil kar nekaj velikih nasprotnikov v zvezni vrsti, kjer je skupaj z Mezgo in Aleše Mertljem zasenčili brazilskega reprezentanta Sandra in občasnega angleškega Toma Huddlestona.

"Lahko rečem, da smo zadovoljni, oziroma moramo biti zadovoljni. Vodili smo in imeli še kar nekaj, lahko rečemo zrelih priložnosti, eno izmed teh smo izkoristili in na koncu iztržili točko. Na koncu moramo biti vsi skupaj zadovoljni, še posebej potem, ko smo slišali rezultat z druge tekme," je po obračunu povedal Cvijanović.

Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski vrt Mezga Lloris sodnik | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Nekdanji član Gorice je skupaj s soigralci zvezne vrste neumorno pomagal tudi pri podvajanju v obrambi, kar je skorajda povsem ustavilo krilne nogometaše gostov, predvsem praviloma neulovljivega Aarona Lennona.

"Vedeli smo, kje so oni najbolj nevarni – se pravi po krilih. Tu smo dobro podvajali in lepo zapirali prostor ter jih onemogočali. Zelo dobro smo se postavili in jim onemogočali priložnosti. Mi smo se postavili, pripravili nanje in mislim, da nam je super uspelo," je še dodal Cvijanović.

"Gotovo nam gre vse na roko, ampak tu so še tri tekme. Upam, da bomo vse do konca v igri za napredovanje. Tottenham zame osebno boljša ekipa, a proti Laziu smo igrali v Italiji, tukaj smo igrali doma … Bomo videli, kaj nas čaka v Londonu, oziroma kaj Lazio še čaka v Mariboru."

Dempsey: "Maribor je igral dobro"

V Slovenijo se je kot nogometaš Tottenhama po nekaj manj kot letu dni spet vrnil Clint Dempsey. Američan, nazadnje v Stožicah še član Fulhama, tokrat ni odnesel polnega plena izpod Alp, potem ko se je slovensko reprezentanco pomeril že na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

"Hitro smo dobili gol. Nismo zadovoljni s prvim polčasom, ampak v nadaljevanju smo zaigrali bolje in skušali pritisniti za zmago. Ni nam uspelo, a vseeno smo prišli do točke. Skupina je še vedno izenačena in do konca je še veliko," je po tekmi z Mariborom povedal Dempsey, ena najudarnejših okrepitev Spursov pred novo sezono.

"Tako pač je v tej skupini. Všeč bi nam bilo, da bi igrali bolje in dosegli več zmag in točk, ampak še vedno smo v igri in zadovoljni smo s tem. Nocoj, moramo biti pošteni do nasprotnikov, ki so igrali dobro, zadeli prvi, ampak mi smo pokazali karakter in prišli nazaj v igro. Postavili smo se v položaj, iz katerega lahko še vedno napredujemo."

Defoe Walker Sigurdsson Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski vrt | Avtor: EPA EPA

Verthongen vedel, da bo zmagal Ajax

Belgijski branilec Jan Verthongen bi z izjemnim strelom od daleč v zadnjih minutah kmalu prinesel zmago gostom. Izvrstni levičar in nekdanji član Ajaxa je po obračunu v Ljudskem vrtu povedal, da je skupaj s soigralci "frustriran" zaradi remija.

"Sem smo prišli po zmago, tako da je smo res razočarani, frustrirani zaradi rezultata. Morali bi igrati bolje, ampak skupina je še odprta," je povedal Verthongen. "Imamo še dve domači tekmi, tako da smo še vedno precej samozavestni, da lahko pridemo v nadaljnje tekmovanje. Če dobimo naslednji dve domači tekmi, potem mislim, da smo v izvrstnem položaju za uvrstitev naprej."

Na vprašanje, kaj so se s soigralci naučili pred povratno tekmo, je član navdušujoče belgijske generacije povedal: "Mislim, da če bi bolje držali žogo … Vse skušamo odigrati s 120 miljami na uro. Moramo biti bolj potrpežljivi in iskati prostor, da bi si ustvarili več priložnosti."

Angleške novinarske kolege je zanimalo tudi mnenje branilca o zmagi njegovih nekdanjih soigralcev proti Manchester Cityju v Ligi prvakov. Verthongen je dejal, da nad zmago Nizozemcev proti angleškim prvakom sploh ni (bil) presenečen.

"Nisem gledal tekme, bil sem v svoji sobi … Sem pa že videl vrhunce, ja. Nisem bil preveč presenečen, saj proti angleškim klubom vedno igrajo dobro. Fantom sem rekel, naj ne stavijo na City. (smeh) Ne, šalim se. Res so dobra ekipa, ki lahko igra res dober nogomet. Ajax proti Angležem vedno igra dobro in bil sem zadovoljen z rezultatom," je še zaključil Verthongen.

Komentarjev 1
  • pesjan 13:17 27.oktober 2012.

    končno ena pametna poteza Berića