Šport > Nogomet
18 ogledov

Berlusconi dokončno prodal AC Milan

Silvio Berlusconi EPA
Posel, ki se je začel že pred meseci, je dobil svoj epilog.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je bil tudi lastnik nogometnega kluba AC Milan, je danes tudi uradno prodal nekdanjega sedemkratnega evropskega klubskega prvaka kitajskemu konzorciju Rossoneri Sport Investment Lux, ki ga vodi Yonghong Li. Tako se Berlusconi po 31 letih umika iz AC Milana.

"Danes je Fininvest zaključil prodajo celotnega deleža v lasti AC Milan - v višini 99,93 odstotka -, novi lastnik pa je Rossoneri Sport Investment Lux," sta v skupini izjavi zapisala nekdanji in zdajšnji lastnik Milana.

O prodaji Milana kitajskemu konzorciju se je govorilo že lani poleti, danes pa je to postalo tudi uradno. Svoje največje uspehe je italijanski nogometni velikan, ki mu v zadnjih letih ne gre vse po načrtih, dosegel prav pod vodstvom Berlusconija. Z njim je bil petkrat evropski prvak, osemkrat je bil prvak Italije, petkrat je osvojil italijanski pokal, sedemkrat superpokal Italiji in petkrat evropski superpokal.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.