Šport > Nogomet
58 ogledov

Berlusconi po 30 letih prodal AC Milan

silvio berlusconi EPA
Nekdanji italiajanski premier naj bi po 30 letih naposled prodal nogometni klub AC Milan.

V zadnjem letu se je veliko pisalo o tem, da lastnik AC Milana Silvio Berlusconi išče kupca nekdaj enega največjih nogometnih klubov na svetu.

Italijanski poslovnež, ki je uspešno prestal operacijo srca, je zdaj novinarjem zaupal, da je milanskega velikana prodal kitajskemu konzorciju. 

''Milan je stopil na pot proti Kitajski,'' je povedal Berlusoni, ki pa ni želel razkriti identitete bodočih večinskih lastnikov. Ti naj bi za prevzem kluba plačali 400 milijonov evrov, od tega 80 odstotkov nemudoma, preostalih 20 pa v bližnji prihodnosti.

Berlusconi se je tako po treh desetletjih poslovil od kluba, ki ga je kupil leta 1986. ''Mojih 26 let se je raztegnilo na 30. V zadnjih štirih letih mi ni uspelo voditi tako kot v preteklosti. Sprejel sem pomembno odločitev. AC Milan bi rad predal ljudem, ki bodo zagotovili, da bo znova postal velesila, ne samo v Italiji, temveč tudi v Evropi in svetu,'' je povedal Berlusconi.

''Novi investitorji so se zavezali, da bodo v naslednjih dveh letih plačali 400 milijonov. Klub prodajam ljudem, ki ga lahko popeljejo nazaj tja, kamor spada,'' je dodal 79-letnik.

AC Milan je lani zabeležil 93,5 milijona evrov izgube. V ligi je osvojil skromno sedmo mesto in ostal brez nastopa v evropskih tekmovanjih. V prihajajoči sezoni ga bo vodil nekdanji trener Fiorentine Vincenzo Montella

Na čelu konzorcija, ki bo prevzel 70 odstotkov kluba, naj bi bil Robin Li, šesti najbogatejši človek na Kitajskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.