Šport > Nogomet
18 ogledov

Bernabéu bodo prenovili Nemci ... in Katalonci!

Santiago Bernabeu žoga Liga prvakov Madrid Inter Bayern finale EPA
Španski prvoligaš Real Madrid je za prenovo stadiona Santiago Bernabéu pričakovano izbral načrte nemških arhitektov GMP, ki jim bo pomagala katalonska družba L 35 z arhitektom Josepom Ribasom.

Cena prenove naj bi po poročanju španskih medijev znašala 400 milijonov evrov, pri Real Madridu pa upajo, da bodo lahko z deli začeli že ob koncu letošnje sezone, zaključili pa naj bi jih do leta 2017.

Prenova mitskega Santiaga Bernabéua bo vključevala novo zunanjost, hotel in nakupovalno središče. Polovico denarja bo madridski velikan dobil s prodajo imena, omenjala sta se Microsoft in Coca-Cola, drugo polovico pa bodo z obveznicami pokrili člani kluba, tako da klub dodatnega posojila enkrat za spremembo ne bo potreboval, poročajo dobro obveščeni lokalni mediji.

Trojni prihodki

S prenovo leta 1950 odprte "bele hiše" (leta 1982 je bila za domači mundial nazadnje konkretneje olepšana) naj bi Real kar potrojil prihodke, še posebej na dan tekme. Hamburška družba GMP je na natečaju premagala še tri finaliste, dodajajo španski kolegi.

GMP je bil v zadnjih letih vključen v kar nekaj velikih projektov, tudi izgradnjo osrednje berlinske železniške postaje in enega od stadionov prihajajočega mundiala v Braziliji, Arene Amazonie v Manausu.

Ribas kamen spotike

Real se tako pridružuje večnim rivalom Barceloni v objavi načrtovane prenove svojega domovanja. Katalonci upajo, da bodo z deli na največjem evropskem stadionu Camp Nouu končali do leta 2021, aktivno pa bodo sodelovali tudi pri prenovi Bernabéua, saj naj bi GMT pomagala katalonska družba L 35 z arhitektom Josepom Ribasom.

To dejstvo so po poročanju dnevnika MARCA z zadržkom sprejeli številni člani kluba. Ribas je bil celo član zmagovite ekipe nekdanjega predsednika Barçe Joana Laporte, ki se je od svojega položaja po sedemletni vladavini poslovil šele leta 2010. Iz Madrida so tudi sporočili, da bodo načrt slavnostno predstavili na petkovi novinarski konferenci. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.