Šport > Nogomet
17 ogledov

Bernabéu za 400 milijonov dobiva novo podobo

Načrt prenove Santiaga Bernabéua Realmadrid.com
Predsednik madridskega Reala Florentino Pérez je na nedeljski generalni skupščini španskega kluba potrdil, da bo prenova stadiona Santiago Bernabéu stala 400 milijonov evrov.

Real Madrid bo za posodobitev svojega stadiona Santiago Bernabéu, že šesto po letih 1953, 1982, 1992, 2004 in 2011, namenil 400 milijonov evrov. Stadion kraljevega kluba stoji od leta 1947 in nosi ime legendarnega predsednika kluba, po zadnji prenovi (leta 2011) pa sprejme 85.454 gledalcev.

"Stadion je simbol nečesa največjega v športu in za Madridčane prostor za čustva. Tudi zato želimo izvesti ta veliki projekt; naš cilj je, da iz Santiaga Bernabéua naredimo najboljši stadion na svetu," je na nedeljski generalni skupščini kluba povedal predsednik Florentino Pérez.

V madridski četrti Chamartín si želi beli balet zgraditi "najboljši stadion na svetu", je dodal Pérez, sicer tudi sam gradbinec, ki pa je pred dnevi razkril, da je Realov pompozni projekt v Združenih arabskih emiratih (gradnja klubskega tematskega parka) neslavno propadel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.