Šport > Nogomet
0 ogledov

Beseda "Mourinho" hit na Googlu

Jose Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov Amsterdam EPA
Katalonski uporabniki spletnega iskalnika Google so v letu 2011 v kar 86 milijonov primerih v iskalnik vpisali besedo "Mourinho". Priimek nepriljubljenega trenerja Reala Madrida Joséja Mourinha so v Barceloni in okolici iskali celo bolj pogosto kot v Portu, Lizboni ali Madridu, kaže raziskava.

Besedo "Mourinho" so za naključnim katalonskim uporabnikom Googla največkrat iskali Španci, Poljaki in Indijci, kažejo podatki Google Trends, ki meri pogostost pojavljanja določene besede. Priimek portugalskega trenerja Joséja Mourinha se tolikokrat ni pojavil niti v mestih, kjer se je najbolj uveljavil, denimo v Portu, Lizboni ali njegovem zdajšnjem prebivališču Madridu. Pri madridskem športnem dnevniku As si rezultate razlagajo kot katalonsko "obsesijo" nad Mourinhom, a to je že stara španska bolezen. Po zmagah Barcelone je v katalonski prestolnici recimo nemogoče kupiti madridske časnike (razprodani), obratno pa se v Madridu zgodi po zmagah kraljevega kluba. Španci (in Katalonci) očitno ljubijo tiste, ki jih najbolj sovražijo.

Beseda "Mourinho" je s 86.100.000 zadetki prehitela besedo "Guardiola" (51.000.000). Trener Barcelone Josep Guardiola je Mourinha prehitel le 28. maja, ko je dejal, da ga trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson ne želi pripeljati na Old Trafford. Največji "bum" na iskalniku je Mourinho povzročil na štirih različnih točkah – ko je bil izbran za trenerja leta (januar), po objavi Skyeve novice, v kateri je izjavil, da "ima rad Chelsea" (februar), po famozni "por qué" novinarski konferenci po tekmi z Barcelono v Ligi prvakov (april) in po izjavi Gerarda Piquéja, ki je po superpokalni tekmi pred začetkom letošnje sezone izjavil, da "Mourinho uničuje španski nogomet" (avgust).

Glede na podatke spletne strani Prisa.com, ki sestavlja seznam Wip (Web Important People), je Mourinho trener z največjim slovesom, saj se njegovo ime na spletu pojavlja v 7.346.848 navedbah. Sledita mu Guardiola (5.548.442) in košarkarski trener Larry Brown (4.728.711). Mourinho je na športni lestvici sicer šele 35., saj je kljub pokoju še vedno neulovljiv Michael Jordan (74.829.596). Pred Mourinhom sta se zvrstila tudi rojaka Cristiano Ronaldo in pianistka María Joao Pires. Verjetno ni naključje, da je "Mou" s 13,5 milijona evrov najbolje plačani trener na svetu. Na Forbesovi lestvici je daleč za njim Bill Belchick (trener NFL ekipe New England Patriots), ki pa mu v enem letu uspe prilesti le do 5,5 milijona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.