Šport > Nogomet
37 ogledov

Besen, ker so izsilili rdeči karton

Kako tipično nemško, da igralci od sodnika izsilijo rdeči karton, trdi Ferguson. Žurnal24 main
Barcelona : Inter in Bayern München : Lyon sta polfinalna para Lige prvakov. Odmeva zmaga Bayerna nad Manchester Unitedom, ki ni izgubil le tekme, temveč spet Wayna Rooneyja.
Ko je teden dni po poškodbi vezi v gležnju Wayne Rooney stopil na zelenico, so navijači Manchester Uniteda že videli pravljični konec. A razplet je bil tragičen. Ne le da so izgubili, Rooney je obnovil poškodbo desnega gležnja. "Rooneyju je počila žilica na gležnju. Imel je smolo, da je nesrečno stopil, mislim pa tudi, da ni uporabil niti dodatnih prevez za gleženj," trener Ferguson je še dejal, da ni nič resnega in ne bo dolgo odsoten z zelenic.

Po vodstvu 3:0 je Manchester United že slavil. Prezgodaj. S čudovitim volejem Arjena Robbna za 3:2 se je v polfinale Lige prvakov uvrstil Bayern München. "Prepričan sem bil, da lahko v drugem polčasu zadenemo za polfinale," je po veliki zmagi dejal trener Bavarcev, Louis van Gaal. "Neverjetno je, da smo se vrnili po zaostanku treh zadetkov. Robbnov gol je bil neverjeten!" Bayern tako ostaja v bitki za svoj prvi naslov v Ligi prvakov po devetih letih, Man United pa objokuje zapravljeno priložnost. "Lahko bi rekel, da smo napredovanje sami vrgli v koš ali pa da smo imeli le nekaj smole. Ob polčasu bi lahko vodili tudi za štiri ali pet golov. Ključen je bil njihov gol pred odmorom, ki nam je porezal krila," se je po porazu izgovarjal trener vragov, Alex Ferguson, ki je imel veliko povedati tudi čez sodnike in športnost nasprotnika. "Nikoli ne bi napredovali, če bi mi igrali z 11 igralci. Poskrbeli so, da je sodnik izključil mladega, neizkušenega fanta. Vsi so tekli proti sodniku – tipično nemško. Tega ne morete zanikati, vsi so taki."

Vsi so tekli proti sodniku – tipično nemško.
Alex Ferguson
"Ta dosežek je zelo pomemben za klub in naše res čudovite navijače," je v prvi izjavi po uvrstitvi v polfinale dejal trener Lyona, Claude Puel. Za njegov klub je to sploh prvi polfinale Lige prvakov, za francoske klube pa prvi po letu 2004, ko je Monaco igral celo v finalu. Za slednjega bo moral Lyon zdaj premagati Bayern. "Mi smo navajeni na težke evropske tekme. Težko bo, a smo pripravljeni na izziv."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.