Šport > Nogomet
18 ogledov

Bešiktaš zaradi dolgov leto dni brez Evrope

Yobo Korkmaz Fenerbahče Bešiktaš turška liga Turčija Istanbul EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je turški Bešiktaš za leto dni suspendirala iz evropskih tekmovanj in jim zaradi zadolženosti naložila še kazen 200 tisoč evrov, poročajo turški mediji.

Uefa je po pregledu finančnih računov za leto 2011 iz svojih tekmovanj za leto dni izključila trinajstkratnega turškega prvaka Bešiktaš, hkrati pa ga kaznovala s plačilom 200 tisoč evrov. Pri krovni evropski organizaciji so odločili, da je istanbulski klub kršil pravila t. i. finančnega fair playa, delnice kluba pa so po objavi novice padle za kar devet odstotkov.

"Bešiktaš je kršil pravila finančnega fair playa," so zapisali pri Uefi, predsednik turškega kluba Fikret Orman pa je že napovedal pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas), čeprav ne verjame, da bi to lahko razsodilo v njihovo korist.

"Pravice kluba bomo branili do konca in pritožba na CAS je prvi korak," je dejal Levent Erdogan, odvetnik in član klubskega odbora. "Menim, da je to pretirana odločitev in hudo nas bo prizadela, storiti pa ne moremo nič," je še dodal.

Pri Uefi naj bi v naslednji sezoni začeli z bolj natančnim spremljanjem finančnega stanja klubov, ki bodo morali začeti zniževati svojo zadolženost. Angleški prvak Manchester City je po letih zapravljanj v veliki nevarnosti, da bi ga zaradi velikega minusa doletela podobna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.