Šport > Nogomet
26 ogledov

Best kot Jezus

Besta je umetnik Michael Brown takole upodobil kot Jezusa Kristusa (v sredini). Žurnal24 main
Slikar Michael Brown je legendarnega nogometaša Manchester Uniteda Georgea Besta na eni izmed svojih umetnin uprizoril kot Jezusa Kristusa.
 
 

Besta sem gledal v živo in po njem v nogometu nimam več kaj videti.

 
Nekdanji nogometaš George Best očitno še vedno buri duhove. Eden najboljših, če ne najboljši irski nogometaš vseh časov, je na Irskem očitno tudi dobra tri leta po smrti še vedno zelo popularen. Sodeč po umetnini slikarja Michaela Browna Irci Besta enačijo z bogovi, saj ga je Brown naslikal kot Jezusa Kristusa. Kot lahko vidite na sliki, je Best upodobljen v beli obleki, zavzel pa je mesto Jezusa na slavni Rafaelovi freski iz leta 1518. Brown ostalih dveh oseb, ki sta na levi in desni od Jezusa oziroma Besta ni menjal, tako da tam ostajata Mojzes in prerok Elija.

 

Preberite še

Imeli so vse, vse so izgubili

Zato pa se je kontroverzni slikar odločil, da zamenja ženske like na spodnjem delu slike. Bestova dekleta so precej manj oblečena oziroma sploh niso. Sicer pa Best ni živel prav nič po navodilih kot jih uči krščanstvo, saj je bil med drugim znan tudi po tem, da je že med kariero, tudi ko je igral v Manchester Unitedu, rad pogledal pregloboko v kozarec. Tak način življenja je tudi drago plačal, saj je umrl v 59. letu starosti. Tudi njegov grob je v zadnih treh letih postal prava turistična atrakcija. "Besta sem gledal v živo in po njem v nogometu nimam več kaj videti," je nekoč povedal taksist iz Belfasta, ki je tako samo potrdil, da je bil Best eden najboljših nogometašev vseh časov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.