Šport > Nogomet
26 ogledov

Bežigrad: Zlatkova "zlata" levica

Dvoboj Mladena Rudonje (desno) in Nikole Lazetića. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Stadion za Bežigradom je spet pregovorno "pokal po šivih". Za tekmo bi lahko prodali tudi 50 tisoč vstopnic, če bi objekt seveda dovoljeval. Zlatko Zahović je iz praktično edine priložnosti zabil za 1:1.
Jugoslovani so bili boljši, za razliko od njihovega selektorja, ki trdi, da so imeli veliko priložnosti, pa sam menim, da so imeli več prostora, kakšnih posebnih priložnosti pa si niso priigrali.
Srečko Katanec

"Mojster ostaja mojster, da, da!" je po odrešilnem zadetku Zlatka Zahoviča v 94. minuti kvalifikacijske tekme proti ZR Jugoslaviji dejal takratni reporter nacionalne televizije Ivo Milovanovič. In res - Slovenija je po izjemnem remiju v Moskvi proti Rusiji (1:1) prikazala povsem brezzobo predstavo na domači "trdnjavi". Savo Milošević je že v prvem polčasu zadel za vodstvo gostov in zdelo se je, da sta Japonska in Južna Koreja še precej daleč.

Selektor slovenije Srečko Katanec je s svojimi varovanci v tekmo krenil z jasnim sloganom: "Braniti svoj gol in čakati na priložnosti iz protinapadov." Plan se je "Srečku Nazionaleju" precej izjalovil, saj so varovanci Milovana Djorića prevladovali praktično celo tekmo. V 33. minuti so za gol kombinirali Predrag Djordjević, ki je podal do nezaustavljivega Nikole Lazetića, slednji pa je v kazenskem prostoru našel osamljenega Miloševića, ki mu tako kot na Euru 2000 ni bilo težko matirati slovenskega vratarja, po poškodbi spet zdravega Marka Simeunoviča.

Ales Ceh Mateja Kezman | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V drugem polčasu je Katanec na zahtevo občinstva poslal Sebastjana Cimerotiča, a takrat še golobradi "Cime" ni imel večjega učinka. Strelca Miloševića so po trku z Aleksandrom Knavsom zaradi suma pretresa možganov odpeljali v bolnišnico, tako da slovenski krvnik iz Charleroija ni videl sladkega maščevanja za EP. Zahovič je namreč globoko v sodnikovem podaljšku iz podarjenega prostega strela zabil mimo "okamenelega" Aleksandra Kocića in stekel proti navijačem na vzhodni tribuni ... Sanje o prvem svetovnem prvenstvu so bile še kako žive!

Izjava po tekmi (STA):

Srečko Katanec, selektor Slovenije:
"Jugoslovani so bili boljši, za razliko od njihovega selektorja, ki trdi, da so imeli veliko priložnosti, pa sam menim, da so imeli več prostora, kakšnih posebnih priložnosti pa si niso priigrali. S tako kakovostnim nasprotnikom je težko igrati, zato moramo biti zadovoljni s točko. Moji igralci so dali vse od sebe, vedno se pač ne da igrati stoodstotno. Še posebej, če nogometaši, ki so v svojih klubih v glavnem rezervisti, v štirih dnevih odigrajo dve tako zahtevni tekmi."

Kvalifikacije za SP 2002, 28. 3. 2001 (Ljubljana):
Slovenija : ZR Jugoslavija 1:1 (0:1)
Zahovič (90); Milošević (33)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.