Šport > Nogomet
14 ogledov

Bezjak ušel "masakru": ekipo napadli huligani

Bezjak PSV Eindhoven Ludogorec Evropska liga EPA
Reprezentančni vpoklic lahko reši mnogo težav, da pa ti lahko reši tudi živo glavo, si napadalec Ludogorca Roman Bezjak verjetno ni mislil.

Njegovi soigralci, ki se pripravljajo na povratno tekmo bolgarskega pokala proti Beroeju, niso imeli te sreče. Med sobotnim treningom v Stari Zagori so jih napadli huligani nasprotne ekipe, ki so uporabili bakle, kamenje in ostale predmete.

Okoli 30 huliganov je prekinilo trening, najhuje pa jo je skupil Nizozemec Mitchell Burgzorg, ki ga je v glavo zadel kamen. Pomočnika trenerja Jasena Valčinova je v nogo zadela raketa, eden od fizioterapevtov pa je utrpel manjšo poškodbo. Izvršni direktor kluba iz Razgrada, Angel Petričev, je po incidentu postregel s strašljivo izjavo:

"Če policija ne bi prišla pravočasno, bi nas masakrirali! Na srečo je bilo krog stadiona dovolj policistov in varnostnikov, ki so preprečili kaj mnogo hujšega. Rad bi se zahvalil policiji Stare Zagore, da se je tako hitro odzvala."

Nesrečni raper

Burgzorga, ki je tudi raper z umetniškim imenom "Priester", so v južnobolgarskem mestu odpeljali v bolnišnico, navdiha pa mu po bližnjem srečanju s huligani zdaj gotovo ne bo primanjkovalo.

"Še vedno iščemo storilce," je za Reuters povedal tiskovni predstavnik policije. "Policija se je zelo hitro odzvala in preprečila hujše incidente," so še dodali. Nasilje so ostro obsodili tudi pri Beroeju, ligaških prvakih iz leta 1986, ki aktualne prvake iz Razgrada gostijo na povratni tekmi četrtfinala bolgarskega pokala.

Aretacije tudi na "večnem derbiju"

"Vodstvo obsoja vsakršen huliganizem in ne more tolerirati takšnih dejanj. Ne bomo dovolili takšnega višanja napetosti med nedeljsko tekmo," so zapisali v uradni izjavi za javnost. Ludogorec je s prve tekme na domačem stadionu prinesel vodstvo z 2:1.

Toda nasilje v Bolgariji se (še) ni končalo – policija je po sobotnem "večnem derbiju" med mestnima tekmecema CSKA Sofijo in Levskim aretirala 18 huliganov. S policije so sporočili, da so izgrednike aretirali zaradi alkoholiziranosti in drugih kršitev javnega reda in miru.

Bezjak zaenkrat na varnem

Bolgarski nogomet sicer že dalj časa pestijo tovrstne težave. Že prejšnji mesec smo poročali o neverjetnih prizorih z novinarske konference novega trenerja Levskega Ivajla Peteva, ki je klub zapustil po vsega enem dnevu, potem ko so ga iz sofijskega prvoligaša (po slačenju, seveda) pregnali lastni navijači.

Slovenski reprezentant Roman Bezjak je vse to spremljal iz varnega zavetja tabora slovenske nogometne reprezentance, ki se pripravlja na torkovo tekmo s Kanado. Nekdanji član Celja je na zbor prišel v petek in pred povratkom v Razgrad kandidira za prvo postavo selektorja Srečka Katanca, ki mora sestaviti moštvo brez prvega strelca Milivoja Novakovića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.