Šport > Nogomet
33 ogledov

Bezjak zapušča Bundesligo

Švedska - Slovenija, Roman Bezjak Profimedias
Slovenski reprezentančni napadalec Roman Bezjak, ki je lani poleti iz Rijeke prestopil v nemški Darmstadt, se zdaj spet vrača v hrvaško ligo.

Nemški prvoligaš je danes sporočil, da bo slovenski nogometaš Roman Bezjak kot posojen igralec igral za vodilno ekipo hrvaške lige do konca sezone.

Glavni trener nemške ekipe Torsten Frings je ocenil, da je za slovenskega reprezentanta najbolj pomembno, da igra. "Za Romana je najbolj pomembno, da redno dobiva priložnost za igro. Spomladi se bo vrnil k svoji nekdanji ekipi, poleti pa bo spet pripravljen za nastop pri nas," je dejal za klubsko spletno stran.

Za svoj nekdanji in tudi bodoči klub Rijeko je Bezjak v sezonah 2015/16 in 2016/17 zbral 48 nastopov in dosegel 26 zadetkov. Manj priložnosti je dobil pri Darmstadtu, kjer je zbral 11 nastopov, zadetka pa še ni dosegel.

Odškodnina za Bezjaka je avgusta znašala dva milijona evrov, kar je bil najdražji nakup Darmstadta v zgodovini. Nemški palček v konkurenci bundeslige je sicer po začetku spomladanskega dela sezone prikovan na zadnje mesto, v 20 krogih je zmagal le trikrat in ima 12 točk.

"Vesel sem, da sem se vrnil na Reko. To je moje mesto in moj klub. Tu sem se vedno dobro počutil in igral odlično. V tem trenutku je takšna selitev najboljša odločitev, tukaj imam še nekaj nedokončanega dela, ki ga bomo opravili v drugem delu sezone," pa je za stran starih-novih delodajalcev iz Kvarnerja dejal Bezjak.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.