Šport > Nogomet
8 ogledov

BiH grozi suspenz s strani Uefe

Gianni Infantino je reprezentanci BiH napovedal suspenz. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nogometno zvezo BiH lahko v prihodnjih dneh doleti suspenz, če ne bo v bližnji prihodnosti na zahtevo Uefe spremenila statuta.
Ponedeljkovo zasedanje izvršnega odbora je bilo uvod v torkov kongres Uefe. Na njem bo za nov mandat kandidiral predsednik Michel Platini.

Uefa je to zvezo že lani opozorila, da mora spremeniti statut, ki zdaj dovoljuje tri predsednike, saj krovna evropska nogometna organizacija dovoljuje le enega. Rok za spremembe je kratek, saj bo Uefa počakala samo do 1. aprila, nato pa bo nogometno zvezo BiH suspendirala. V najslabšem primeru bi brez nadaljevanja kvalifikacij za Euro 2012 ostala tudi nogometna reprezentanca te države.

Poleg BiH pa je Evropska nogometna zveza (Uefa) na ponedeljkovem zasedanju izvršnega odbora v Parizu zaradi zamud pri gradnji objektov za evropsko prvenstvo leta 2012 okrcala Ukrajino. "Poljska se dobro pripravlja na prvenstvo, v Ukrajini pa imajo še nekaj težav. Upam, da se lahko zanesemo na obljube ukrajinske vlade," je dejal generalni sekretar Uefe Gianni Infantino.

Izvršni odbor Uefe je posebno pozornost namenil tudi težavam zaradi nameščanja tekem in stavniških škandalov. V prihodnosti nameravajo ustanoviti omrežje posebej usposobljenih funkcionarjev, ki bodo sodelovali s pravosodnimi oblastmi posameznih držav v boju proti temu vse večjemu zlu v športu. Izvršni odbor Uefe je sklenil, da ta organizacija ne more spreminjati koledarja mednarodnih tekem, saj je to delovno področje krovne Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Določili so še datum naslednjega zasedanja, ki bo marca naslednje leto v Carigradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.