Šport > Nogomet
4261 ogledov

"Bil sem idiot. V enem dnevu sem kupil tri avtomobile."

Kevin-Prince Boateng Profimedia
Nekdanji veliki talent se je ozrl na svojo kariero.

"O nogometu sem razmišljal kot o poslu. To je bil moj največji problem. Bil sem popolen idiot," je v velikem intervjuju za La Reppublico dejal Kevin-Prince Boateng. Ganec ni nikoli ni opravičil velikih pričakovanj ter ostal brez dosežkov, ki so jih pred leti v njegovi karieri napovedovali strokovnjaki.

Ime si je ustvaril pri berlinski Herthi, ž z 20 leti pa je prestopil k londonskemu Tottenhamu, ki je zanj odštel osem milijonov evrov. Večino denarja je porabil za zabave in nakup vozil. "Imel sem talent, nisem pa imel delovnih navad. Treniral sem mininalno, le toliko, da sem zadržal vsaj nekakšno raven forme. Vedno sem zamujal na treninge in prvi odhajal z njih. Imel sem goro denarja. Zabaval sem se s prijatelji in živel kot kralj. Nikoli nisem v telovadnici dvigoval uteži, to pa je moje telo kasneje v karieri občutilo," je zdaj dejal Boateng.

Iz Tottenhama je odšel na posojo v Borussio Dortmund, po dveh letih pa je bil prodan v Portsmouth. "Nisem igral, imel sem družinske težave in vse dlje sem bil od prve ekipe. Ko sem bil član Tottenhama sem v enem dnevu kupil tri avtomobile: Lamborghinija, Cadillaca in Hummerja. Srečo sem iskal v materialnih rečeh, a denar ti ne more kupiti sreče."

V Italijo je prišel leta 2010, najprej v Genoo, nato za Milan. Na Apeninskem polotoku se je srečal z rasizmom. Leta 2013 je zaradi rasističnih vzklikov na prijateljski tekmi med Milanom in Pro Patrio najprej brcnil žogo na tribuno, nato pa zapustil zelenico.

Kevin-Prince Boateng | Avtor: Profimedia Profimedia

"V mislih sem imel triletnega otroka, ki so ga pretepli v Cosenzi, ker je bil temnopolt. To me je najbolj zabolelo. Rasistično skandiranje na stadionih me spominja na dejstvo, da so bili naši predniki sužnji. Ti, ki vzklikajo niso samo rasisti, ampak ignorirajo realnost, ignoranca pa je lahko zelo nevarna. V šole bi morali uvesti učno uro tolerance in integracije, otroke je treba naučiti, da so vsi ljudje enaki. Oni so naša prihodnost," je dejal Boateng.

Kot igralec Milana je bil na posoji v Schalkeju, leta 2016 pa je bil prodan v Las Palmas. Kasneje je zaigral še za Eintracht in Sassuolo, v minuli sezoni pa je branil barve Barcelone. Novi začetek zdaj išče pri Fiorentini, ki ga je v svoje vrste pripeljala za milijon evrov.

Komentarjev 3
  • Janez_53 13:51 12.september 2019.

    Tako pač je, če ne znaš ravnati z denarjem. Veliko vlogo pri tem odigra tudi IQ.

  • Ejsi_Disi 13:07 12.september 2019.

    Pravilno je: avtor članka je popoln idiot.

Sorodne novice