Šport > Nogomet
31 ogledov

Bild: "Mourinha je strah Dortmunda"

Effenberg Kuffour Bayern EPA
Odzivi na žreb polfinala Lige prvakov dežujejo z vseh strani. Zdaj se je oglasil še nekdanji vezist Bayerna in nemške reprezentance, Stefan Effenberg, ki je prepričan, da si Realov trener José Mourinho niti slučajno ni želel še dveh tekem z Borussio Dortmund. "Mourinha je strah Dortmunda," piše spletna stran tabloida Bild.

"Nedavno sem se pogovarjal s Joséjem Mourinhom. Zelo spoštuje Dortmund!" je po žrebu v Nyonu dejal strokovni sodelavec nemške televizije Sky Stefan Effenberg.

Nekdanji kapetan Bayerna, ki je leta 2001 z bavarskim gigantom tudi osvojil zadnji evropski naslov, pred polfinalnim obračunom z Real Madridom bodri nekdanje velike rivale Borussio Dortmund.

Rudarji so po desetih tekmah v letošnji Ligi prvakov še vedno nepremagani, ugnal pa jih ni niti kraljevi klub v skupinskem delu (Dortmund je z 2:2 remiziral na Bernabéuu, doma pa zmagal z 2:1). Od vseh ekip, ki so se uvrstile v polfinale, je prejel najmanj golov, le devet.

Ronaldo v življenjski formi

"Moj veliki favorit za zmago v Ligi prvakov je Real Madrid. (Cristiano) Ronaldo je v življenjski formi," je še pristavil Effenberg. Po petkovem žrebu je spregovoril tudi trener Borussie Jürgen Klopp, ki je bil, kot vedno, zanimiv sogovornik.

"Najboljša priprava za tekmo z Realom so tekme proti Realu. In mi smo jih imeli," je dejal 45-letni trener BvB. Borussia bi bila na namišljeni lestvici štirih polfinalistov na drugem mestu z 22 točkami (gol razlika 19:9), prvi Bayern (22 točk/22:10), tretji Real (18 točk/23:14) in šele četrta prva favoritka Barcelona (18 točk/18:10).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.