Šport > Nogomet
20 ogledov

Bild: Raúl podpisal za Schalke!

Raúl je pri Realu osvojil vse mogoče pokale in podrl vse mogoče rekorde. (Foto: Žurnal24 main
Šestnajst zaporednih let in več kot petsto tekem v belem dresu je španski napadalec Raúl González v četrtek kot kaže prekinil. 33-letni kapetan Reala Madrida odhaja v nemški Schalke.
Slovo s polno malho pokalov
Stavek, da je nekdo osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, pri Raúlu Gonzálezu in Realu Madridu ne bi mogel biti bolj točen. Od leta 1994, ko je debitiral v prvi ekipi, je Raúl nanizal šest naslovov španskega prvaka, tri španske superpokale, tri Lige prvakov in dva evropska superpokala. Manjka mu le španski pokal.

Nemški Bild je danes objavil, da je Španec Raúl González po nekaj mesecih špekulacij končno prestopil iz Reala Madrida, izmed vseh snubcev pa se je odločil za nemški Schalke 04. Triintridesetletni napadalec je podpisal pogodbo do leta 2012, na sezono pa naj bi prejemal šest milijonov evrov bruto.

Pri Bildu še navajajo, da je športni direktor madridskega kluba Jorge Valdano kljub temu, da ima Raúl pogodbo do leta 2011, v veliki meri pripomogel k dogovoru, kot tudi nekdanji igralec belega baleta Cristoph Metzelder. Nemški branilec je že pred časom prestopil v klub iz Gelsenkirchna in svojemu nekdanjemu kapetanu tudi dobro "reklamiral" prihod v Bundesligo. Za zdaj uradnega potrdila o prestopu še ni, trener Felix Magath pa je sicer že dolgo tega izrazil zanimanje za podpis pogodbe s še vedno najboljšim strelcem Lige prvakov vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.