Šport > Nogomet
21 ogledov

Bild "uničil" Bayern: ocene nižje od najnižjih

Bayern München Real Madrid Liga prvakov Bild polfinale ocene Reševalni pas/Twitter
Trener Bayerna Josep Guardiola je po debaklu na povratni tekmi polfinala Lige prvakov proti Real Madridu priznal, da pričakuje kritike. In kritike je dobil.

"Fiasko", "ponižanje" in "konec sanj" je bilo mogoče prebrati na spletnih straneh nemških medijev po izpadu Bayerna iz polfinala Lige prvakov, kjer ga je na povratni tekmi polfinala spektakularno odpravil Real Madrid.

Ekipa Josepa Guardiole je po rušilnem začetku sezone zdaj redno na udaru, katalonski strateg pa v svojem prvem letu na Bavarskem preživlja najtežje trenutke. Medtem so varovanci Carla Ancelottija s sanjsko predstavo ostali v igri za mitski deseti evropski naslov, "La Décimo", ki se ji na vsega zmago niso približali še nikoli, vse od "La Novene" iz Glasgowa (2002).

"Največji poraz po skoraj pol stoletja"

"Kakšna sramota za trenerja Pepa Guardiolo," je zapisal najbolj bran nemški tabloid Bild. "Predstava njegove ekipe ni bila vredna polfinala. Konec sanj o ubranitvi naslova v Ligi prvakov, konec sanj o dveh zaporednih trojčkih. Kako pride do takšnega ponižanja? En razlog: po tekmi pokala je Guardiola preveč rotiral. Vse je bilo pripravljeno za veliko vrnitev. Poln stadion, navijači pred vhodi in vroče vzdušje ... Toda to je največji domači poraz na evropskih tekmah po skoraj pol stoletja."

Priljubljeni Kicker je pristavil, da je Real "ohranil svoje velike sanje" po desetem evropskem naslovu, ključen v primerjavi s prvo tekmo pa da je bil pritisk belega baleta bližje kazenskemu prostoru Bayerna.

Bela zver

"Brez možnosti proti beli zveri," je pristavil Süddeutsche Zeitung. Za "zver" so španski mediji večkrat označevali Bayern, ki je bil od Reala boljši na kar osmih od devetih tekem v Münchnu, včeraj pa spektakularno pogorel. 

"To je bila ena izmed najbolj frustrirajočih noči v zgodovini kluba. Na koncu je bilo to pravo ponižanje. Trener, ki ga zaradi idej spoštujejo po celem svetu, je na klopi ostal nepremičen, z rokami v žepih in povešenim pogledom. Dobro je uvidel, da ne more storiti ničesar," so dodali nemški kolegi iz Münchna.

Lekcija Ancelottija za zgodovino

V pohvale belemu baletu so se vključili tudi preostali evropski mediji, denimo francoski L'Équipe"Zemlja se je tresla pod nogami prvakov Evrope, to pa se je razširilo tudi na Allianz Areno. Potres je podrl nemško obrambo v 34 minutah," so poročali Francozi. Italijanska La Gazzetta dello Sport je izpostavila "lekcijo" Ancelottija "nekdanjemu Barçinemu magu" Guardioli.

"Ta lekcija bo šla v zgodovino Lige prvakov, zmaga na fizični, taktični in tehnični ravni. Guardiola, mož, ki je spremenil nogomet, je dobil največjo klofuto kariere," so še zapisali pri rožnatem časniku.

Ronaldo: Ancelotti spremenil vse

Presežnikov poln večer se je pričakovano odvil v Španiji, kjer je dnevnik El País poročal o "legendarni tekmi", v kateri je Real z neverjetno avtoriteto "koloniziral" aktualne prvake. "Madrid pred vrati raja," je dodal El Mundo, pohvale pa so morali večnim rivalom dati tudi v Kataloniji, kjer so praktično vsi stiskali pesti za rojaka Guardiolo in njegove neprepoznavne Bavarce.

"Ancelotti ima vse zasluge. Spremenil je vse. Spremenil je mentaliteto igralcev," je po tekmi svojega trenerja pohvalil tudi novi rekorder Lige prvakov Cristiano Ronaldo. Portugalec je po podaji Garetha Bala v prvem polčasu podrl rekord Joséja Altafinija in Lionela Messija (14 golov v Ligi prvakov v eni sezoni), nato pa za svoj 16. gol sezone z duhovitim prostim strelom ukanil Manuela Neuerja za velikih 0:4.

Priložnost za poravnavo računov s stadionom Benfice

"Ni lahko zabiti štiri gole v gosteh Bayernu. Ekipa je bila zelo dobra. Treba je čestitati ekipi. Na najboljši način smo se odzvali in nato je bilo lažje. Ekipa je bila fenomenalna. Smo v finalu, to je tisto, kar smo si želeli," je pristavil Portugalec, ki se za finale vrača na stadion luči, kjer je v dresu Portugalske točil krokodilje solze po porazu z Grčijo v finalu Eura 2004.

"Dolgo smo čakali na ta finale. Zdaj smo tam zasluženo," je še dejal Ronaldo, nekdanji član lizbonskega Sportinga"Glavo moramo imeti pokonci, toda noge na tleh. Treba je iti korak za korakom. Jasno je, da za to, da bi igrali v finalih in jih dobivali, delamo celo leto. Težka tekma bo, katerakoli že. To je finale, 50:50, in odločale bodo malenkosti. Želel sem podreti rekord. Nisem bil obseden s tem, toda z igranjem v finalu. Vedel sem, da bi se lahko zgodilo povsem naravno. Ekipa mi je zelo pomagala. Zelo sem zadovoljen, a še posebej zato, ker lahko osvojimo Ligo prvakov. Sergio (Ramos) je bil vedno dober v igri z glavo. V enem izmed prejšnjih intervjujev je dejal, da ima dušo napadalca. Srečen sem zanj, ker je velik profesionalec."

Komentarjev 4
  • pesjan 13:13 30.april 2014.

    Guardiola uničuje nemški nogomet-pa naj reče ko kaj hoče-

  • depresija 13:12 30.april 2014.

    Heynckes je upokojitev napovedal šele po tem, ko je bila pogodba z Guardiolo že podpisana! Sam tolk, če že pametuješ..

  • ajduc 11:26 30.april 2014.

    Osvojil je vse kar se osvojiti da. Potem pa ga niso zamenjali ker bi tako hoteli, ampak ker se je Heynckes upokojil.