Šport > Nogomet
25 ogledov

Bile bo vodil Balakov

Legendarni Bolgar je pred novim izzivom v svoji trenerski karieri. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po številnih imenih, ki so krožila v javnosti, so v petek iz splitskega Hajduka sporočili, da bo njihovo prvo ekipo odslej vodil Bolgar Krasimir Balakov, ki bo na Poljudu predstavljen v torek.

Bolgar Krasimir Balakov je novi trener hrvaškega nogometnega prvoligaša Hajduka iz Splita. Bolgarski strokovnjak, ki je svoje trenersko znanje preizkusil v Nemčiji, Švici in Bolgariji, bo uradno na splitskem Poljudu predstavljen v torek.

Trenersko pot je Balakov začel v nemškem Stuttgartu, kjer je deloval kot pomočnik trenerja, nato pa je vodil še švicarska kluba Grasshoppers in St. Gallen ter domači Černomorec Burgas. "Izbirali smo med nekaj zelo kvalitetnimi imeni, po pogovoru pa smo se odločili za najboljšo možnost," je po imenovanju novega trenerja povedal član Hajdukovega odbora Milo Nižetić.

Balakov je bil eden ključnih nogometašev bolgarske izbrane vrste, ki je leta 1994 na nogometnem svetovnem prvenstvu v Združenih državah Amerike osvojila četrto mesto. V 92 reprezentančnih nastopih je dosegel 16 golov. V igralski karieri je nastopal za nemški Stuttgart in na 236 tekmah dosegel 54 zadetkov, v dresu Sportinga iz Lizbone pa je na 138 tekmah zadel 43-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.