Šport > Nogomet
4 ogledov

Bilić ne pozna Slovencev

bilic_sad_spo_060808_main Žurnal24 main
Selektor hrvaške nogometne reprezentance Slaven Bilić je objavil seznam igralcev, ki kandidirajo za nastop na prijateljski tekmi s Sloveniji 20. avgusta v Mariboru. O Sloveniji ne ve veliko.

Soba v hiši Hrvaške nogometne zveze v Zagrebu namenjena druženju s sedmo silo je bila skorajda premajhna za vse, ki so želeli prvič po evropskem prvenstvu slišati besede selektorja Slavena Bilića. Hrvaška bo priprave na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki začela s prijateljsko tekmo s slovensko reprezentanco na mariborskem Ljudskem vrtu 20. avgusta.

 
 

Gre za dobro ekipo, ki morda nima veliko igralcev z domišljijo, je pa zato disciplinirana in organizirana.

Slaven Bilić o Sloveniji

 
Edini novinec med izbranci selektorja Bilića je branilec ruskega prvaka in zmagovalca pokala UEFA Zenta Ivica Križanac . Na seznamu je le en nogometaš iz domače lige, ta čast je pripadla napadalcu Hajduka Ivici Kaliniću . Za zdaj del izbrane vrste še ni argentinski Hrvat Dario Cvitanić , ki je v zadnjem prestopnem roku prestopil iz Banfielda v Ajax. "Tekmo jemljemo nadvse resno, kot vsako. Pomembna je tudi zato, ker se z njo na nek način začenja nek nov ciklus kvalifikacij, kjer nas čaka velika borba za eno od prvih dveh mest," je v uvodu povedal Bilić in se kasneje razgovoril tudi o svojem poznavanju slovenske izbrane vrste. "Slovencev še nisem gledal, čakajo me DVD posnetki zadnjih tekem. Vem, kako je Sloveniji šlo v zadnjih kvalifikacijah. Gre za dobro ekipo, ki morda nima veliko igralcev z domišljijo, je pa zato disciplinirana in organizirana. Neugodno moštvo, ki lahko preseneti in nasprotniku povzroči veliko težav. To se je videlo že v obdobju Katanca, tudi v zadnjem času pa, tudi ko Slovenija izgublja, gre za tesne rezultate."

Zorislav Srebrić, sekretar HNS, je pohvalil mariborski stadion. © Saša Despot

 
Potem se je hrvaški selektor vendarle spomnil, da si je pred kratkim ogledal gostovanje čete Matjaža Keka v Eindhovnu. "Gledal sem gostovanje na Nizozemskem, ko smo se pripravljali na tekmo z Nizozemci v Splitu. Seveda so bili gostitelji boljši, vendar pa je bila tekma zelo trda in tesna. Nekaj igralcev igra v tujini in ti lahko, če imajo dovolj prostora, odločijo tekmo. Če k temu dodamo še faktor rivalstva ... Smo sosedi, čaka nas prava tekma in pravi preizkus pred začetkom kvalifikacij," je razložil Bilić, ki je na vprašanje o poznavanju posameznih igralcev dodal, da ne pozna nobenega slovenskega reprezentanta.

Sekretar HNS Zorislav Srebrić se je v Mariboru mudil v preteklih dneh, ko se je tudi spoznal s prenovljenim Ljudskim vrtom. "Skupaj s kolegi iz NZS smo opravili inšpekcijski pregled, skušali bomo organizirati karseda nemoten prihod na tekmo in odhod domov za naše navijače. Verjamem, da večina od vas ni bila na tem stadionu. Gre za zelo lep stadion, kapaciteta je 12.500 gledalcev, nove so severna, južna in vzhodna tribuna, tako da je objekt zdaj zaključena celota," je razložil Srebrić.

Hrvati bodo prvič v Sloveniji trenirali v ponedeljek, 18. avgusta, v Brežicah , isti dan pa bodo imeli v Čateških Toplicah tudi prvo novinarsko konferenco na naših tleh. Po tekmi bodo ob 23. uri opravili še trening in se nato vrnili v Zagreb. Naš selektor Matjaž Kek bo seznam igralcev objavil na novinarski konferenci v ponedeljek, 11. avgusta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.