Šport > Nogomet
0 ogledov

Bilić noče v Schalke

Slaven Bilić ne bo novi trener nogometašev Schalkeja. Žurnal24 main
Slaven Bilić, selektor hrvaške nogometne reprezentance, je zavrnil možnost, da bi prevzel vodenje nemškega prvoligaša Schalkeja 04, in ostaja zvest zgolj reprezentanci.

K 40-letnemu Slavenu Biliću so konec tedna prišli veljaki nekdanjega kluba Braneta Oblaka in mu predlagali trenersko službo do konca sezone. Nemci namreč po predčasnem odhodu Freda Ruttena iščejo novega stratega. "Ljudje iz Schalkeja so bili konec tedna v Zagrebu in z njimi sem se tudi sestal. V čast mi je, da se zame zanimajo pri tako velikem klubu. Toda zahvalil sem se jim za ponudbo in ponovil, da sem povsem osredotočen na delo s hrvaško reprezentanco," je pojasnil Bilić. Hrvaški strokovnjak je imel že prej ponudbo za prevzem evropskih klubov. Na ponudbo angleškega West Ham Uniteda je Bilić odgovoril, da ne obstaja nikakršna možnost, da bi prevzel krmilo kakšnega kluba, medtem ko opravlja funkcijo selektorja.

Rutemöller začasno nasledil Alija Daeija
Iranska nogometna reprezentanca bo v prihodnje igrala pod vodstvom novega selektorja. Potem ko so vodilni možje iranske nogometne zveze konec tedna predčasno odslovili Alija Daeija, bo njegovo delo začasno nadaljeval nemški strokovnjak Erich Rutemöller. Štiriinšestdesetletni Rutemöller, ki je bil deset let pomočnik nemške izbrane vrste, se je iranski reprezentanci pridružil januarja kot svetovalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.