Šport > Nogomet
10 ogledov

Bilo je že prej dogovorjeno

Eden od junakov Cottbusovega obstanka v prvi ligi je zagotovo Bojan Prašnikar. Žurnal24 main
Bojan Prašnikar je podaljšal pogodbo s klubom Energie iz Cottbusa. Ob tej priložnosti smo z njim opravili pogovor o njegovi prihodnosti v Nemčiji in morebitnih spremembah v naslednji sezoni.
 

Na obisku pri Praletu

Intervju s Prašnikarjem, 2. del
Intervju s Prašnikarjem, 1. del
Prale v kraljestvu klobas

Potem ko je slovenski nogometni strokovnjak Bojan Prašnikar obdržal nemški prvoligaški klub Energie iz Cottbusa v elitni druščini nemške Bundeslige in ga rešil pred izpadom v drugo ligo, se je klubsko vodstvo z njim odločilo podaljšati sodelovanje. Pogodbo so mu podaljšali še za eno leto, do 2010, je danes potrdil direktor kluba Steffen Heidrich . Prašnikar je po mnenju strokovnjakov s tem, da je klub obdržal v prvi ligi, storil pravi čudež. "Trener je moštvo prevzel v izjemno težkem položaju in svojo nalogo odlično izpolnil. Zato smo zelo veseli, da bomo z njim sodelovali še naprej," je dejal Heidrich, poln hvale na račun Prašnikarja pa je bil tudi predsednik kluba Ulrich Lepsch : "Bojan Prašnikar je velika osebnost, ki je z disciplino in natančnostjo prerodil naše moštvo. Veliko ve o nogometu in je storil velik korak naprej tudi v taktičnem smislu." O občutkih po presenetljivem obstanku v prvi nemški ligi in načrtih za nadaljnje delo v Nemčiji je Bojan Prašnikar povedal naslednje:

Je nova pogodba nagrada za obstanek med nemško elito?
Pravzaprav ne. Pogodbo smo podpisali že v februarju, šele zdaj pa je klub novico tudi objavil. Vsekakor pa sem s podpisom pogodbe zelo zadovoljen, o številkah pa za zdaj ne bi govoril.

Nad potekom drugega dela sezone ste verjetno navdušeni?
Strokovnjaki so Energie že videli v drugi ligi, vendar smo vse presenetili in si že kolo pred koncem zagotovili obstanek. Naredili smo velik kakovostni preskok.

Prašnikarju je po mnenju strokovnjakov uspel pravi čudež. © AFP

 
Kako bi ocenili sedanje nogometno vzdušje v Cottbusu?
Že na začetku pomladi so se navijači začeli vračati na stadion. Štirikrat smo ga celo razprodali (22.450 gledalcev), kar se v preteklosti ni dogajalo. Mesto zdaj res živi za nogomet.

Kakšna je razlika med nogometom v Sloveniji, na Cipru in v Nemčiji?
Obstajajo precejšnje razlike, saj nemška liga sodi med najmočnejše na svetu. Vsega se tu lotijo na vrhunskem organizacijskem nivoju, posledično pa je tudi medijska prisotnost v nogometu ogromna. Na Cipru imajo nekaj kakovostnih klubov, ki so tudi finančno v precejšnji prednosti pred slovenskimi.

 
 

Strokovnjaki so Energie že videli v drugi ligi, vendar smo vse presenetili in si že kolo pred koncem zagotovili obstanek.

Bojan Prašnikar

 
V naslednji sezoni bo zagotovo eden od glavnih ciljev znova obstanek v ligi ...
Realno smo pač nekje na meji med prvo in drugo nemško ligo. Vedno v borbi za obstanek ali napredovanje. V naslednji sezoni želimo že na začetku prvenstva dobro kreniti v borbo za obstanek, saj bo precej lažje, če ne izgubimo stika z drugimi klubi.

Za lažji obstanek med elito boste potrebovali še nekaj kakovostnih igralcev ...
Spremembe po sezonah so nekaj povsem običajnega. Tisti igralci, ki so malo igrali, si bodo želeli poiskati nove sredine in podobno. Jedro ekipe pa bo zagotovo ostalo enako. Večina nogometašev namreč še ima veljavne pogodbe. Tiste, ki bodo odšli, pa bomo zagotovo poskušali zamenjati z boljšimi igralci.

So v igri za prestop h Cottbusu tudi kakšni slovenski igralci? Na Cipru jih je pod vašo taktiko treniralo kar nekaj ...
No, v tem trenutku se o tem še nismo pogovarjali oziroma kontakti niso bili vzpostavljeni. V vsakem primeru pa je to ena izmed možnosti. Bomo videli čez čas.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.