Šport > Nogomet
31 ogledov

Bin Hammam ne podpira bojkota

Mohamed bin Hammam je prepričan, da lahko azijski delegati spremenijo Fifo. (Fot Žurnal24 main
Mohamed bin Hammam je pozval člane Azijske nogometne konfederacije (Afc), ki jo vodi, naj ne bojkotirajo kongresa Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Zürichu.
Pozval sem azijske delegate, naj ne bojkotirajo kongresa. Sedaj smo zelo močna konfederacija in v povsem drugačnem položaju kot leta 1999, ko smo bili v Los Angelesu na kongresu šibki in smo ga bojkotirali. Sedaj se lahko z vsemi enakopravno pogovarjamo. Sedaj lahko povzdignemo glas in spremenimo Fifo.
Mohamed bin Hammam

V švicarskem Zürichu bodo v sredo sicer volitve za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Edini kandidat je dosedanji predsednik Švicar Sepp Blatter, Mohamed bin Hammam, sprva edini tekmec, je prejšnjo soboto odstopil.

"Mislil sem, da živimo v svetu fair playa, spoštovanja in discipline. Na žalost moram reči, da temu ni tako. Zato je naša piramida, slavna piramida Fife, ogrožena v temeljih, in to je nevarno," je v nagovoru ob odprtju 61. kongresa Fife dejal Blatter.

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze je v nedeljo, 29. maja, zaradi suma korupcije o kupovanju glasov za predsedniške volitve suspendirala bin Hammama in Jacka Warnerja, predsednika Blatterja pa oprostila obtožb. To je sprožilo plaz dogodkov, ki so se nakazovali že v prejšnjih dnevih in tednih, ko je postajal boj za predsednika med Blatterjem in bin Hammamom vse ostrejši.

"Lahko spremenimo Fifo"
"Pozval sem azijske delegate, da naj ne bojkotirajo kongresa. Sedaj smo zelo močna konfederacija in v povsem drugačnem položaju kot leta 1999, ko smo bili v Los Angelesu na kongresu šibki in smo ga bojkotirali. Sedaj se lahko z vsemi enakopravno pogovarjamo. Sedaj lahko povzdignemo glas in spremenimo Fifo," je menil bin Hammam.

Nezadovoljni tudi sponzorji
Nad škandalom, ki pretresa Fifo, so nezadovoljstvo izrazili tudi pokrovitelji. Dva glavna Fifina sponzorja, Coca-Cola in Adidas, sta že glasno kritizirala nastali položaj in ga označila kot slabega za šport. Dogodke v Fifi so obsodili tudi pri Adidasu in dejali, da niso dobri za nikogar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.