Šport > Nogomet
15 ogledov

Birmingham ima enak program kot Maribor

Maribor : Maccabi Haifa Saša Despot
Mariborski nogometaši bodo nocoj, začenši ob 19. uri, v drugem kolu Evropske lige igrali z osvajalcem angleškega ligaškega pokala Birminghamom. O tekmecih so se dobro pozanimali, saj jih je proučil pomočnik trenerja Saša Gajser.

Slovenske nogometne prvake iz Maribora danes čaka drugi letošnji nastop v glavnem delu Evropske lige in prvi pred domačimi gledalci. Na stadionu Ljudski vrt se bosta ob 19. uri pomerila Maribor in Birmingham City.

Uvod v prvi "pravi" domači evropski nastop v sezoni pa ni bil najboljši. Mariborčani niso zgolj izgubili uvodni evropski dvoboj z Bruggejem, tudi generalka na domači ravni se Štajercem ni najbolje posrečila. A v taboru vijoličastih so prepričani, da nedeljski poraz proti Nafti ne bo vplival na razpoloženje in motive igralcev pred obračunom z Angleži.

"Marko Pridigar je poškodovan, Aleksander Rajčevič pa kaznovan zaradi rdečega kartona. Drugi fantje so v zadnjih dneh trenirali, včeraj popoldne in danes so vsi opravili nogometni trening. Vprašanje je samo, kdo je optimalno pripravljen, to je edina dilema. Pri vseh pa je prisotna velika želja, da bi jutri to tekmo odigrali. Vendar je jasno, da bodo fantje, ki bodo stopili na igrišče, morali nastopiti izredno," je na sredini novinarski konferenci dejal trener Darko Milanič.

"Jutri bo nasproti stalo moštvo, ki ima hiter prehod iz napada v obrambo. V fazi napada niso tako raznovrstni kot Belgijci. Bo pa veliko ponavljanj, veliko dvobojev. Sodnik je Norvežan, ki ne bo piskal vsake malenkosti. Zanesljivo bo pokalo, naša naloga pa je, da hitro reagiramo in zelo hitro razmišljamo," je Milanič razkril taktiko spopada z Birminghamom. Ekipa je sicer v sredo odpotovala v karanteno na Ptuj, kjer bo opravila še zadnja treninga.

Optimistično razpoložen je bil tudi Mitja Viler: "Mi se z njimi ne obremenjujejo. Igrajo sicer klasično angleško 4-4-2. A mi te tekme ne moremo igrati slabo, vsak hoče igrati v Evropi. Čutimo vzdušje v mestu, in čeprav smo v nedeljo izgubili, se bo obrnil nov list. Jutri je nova tekma, veliko lahko naredimo in popravimo." Vilerja je dopolnil tudi Zoran Lesjak: "Pričakujemo odlično vzdušje, mi pa bomo zanesljivo igrali na zmago. Vsak, ki bo dobil priložnost, bo dal vse od sebe. Nikogar se ne bojimo, samo borbenost pa lahko prinese tri točke."

V štajerski ekipi nimajo večjih težav s poškodbami, torkov trening je izpustil le Pridigar. Glede igranja lažje poškodovanih Agima Ibraimija in Dejana Mezge pa se Milanič še ni odločil, a sta oba že vadila s soigralci: "V Bruggeju smo tvegali z Ibraimijem, kar se je pokazalo kot slabo. Tokrat bodo igrali samo tisti, ki so popolnoma zdravi."

Mariborčani so se resno lotili priprav na novo tekmo v evropski konkurenci. Tekmece si je na delu v zadnjem kolu ogledal pomočnik trenerja Saša Gajser. Birmingham je v minuli sezoni sicer izpadel v drugo angleško ligo, a se je v Evropsko ligo kvalificiral z zmago v angleškem ligaškem pokalu. Na zadnji tekmi so igrali neodločeno z Barnsleyjem, na lestvici pa so na 19. mestu. Po zadnjih podatkih angleškega kluba bosta mariborski dvoboj zaradi poškodb izpustila Curtis Davies in Stephen Carr.

Da se bodo modri tudi na ljudskem vrtu počutili vsaj nekoliko domače, bodo poskrbeli njihovi navijači. V Birminghamu je veljalo veliko zanimanje za tekmo, tako da so mariborske prireditelje zaprosili še za dodatne vstopnice. V četrtek bo tako na sektorjih za gostujoče navijače kar kakšnih 800 privržencev moštva v modrem.

Dvoboj bodo sodili Norvežani Tom Harald Hagen, Frank Andas in Svein Inge Wiken.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.